Az HBO mintájára ingyenes „kódolatlan” hétvégét tart a Netflix decemberben

Ugyan egyelőre Indiáról van szó, de a világ legnagyobb streaming szolgáltatója nagyon is komolyan veszi, hogy ingyenes próbaidőszakok helyett inkább más módon próbálja az új előfizetőket becsalogatni a szolgáltatásába.

Ennek egyik fontos része az ingyenes oldal (Watch Free Netflix), amelyen bármiféle regisztráció nélkül lehet megnézni néhány saját gyártású filmet (például A két pápát Anthony Hopkins főszereplésével) vagy ikonikus sorozatrészeket (például a Stranger Things első évadának első részét), és az elérhető címek rendszeresen változnak a friss premiertartalmakkal.

Ennek a sikerén felbuzdulva gondolhatta úgy a Netflix, hogy akár a teljes műsortárat is ingyenessé teheti néhány napra bizonyos régiókban, és erre egyértelműen India tűnik az egyik legalkalmasabbnak Főként azért, hiszen India 1,3 milliárd lakossal rendelkezik, piaca pedig egyre dinamikusabban fejlődik az online térben is, nem véltelen, hogy a Disney a Hotstar égisze alatt az ország egyik legnagyobb szolgáltatójává tudott válni. Ezen a streaming hegemónián szeretne változtatni a Netflix, és hirdette meg december 5-én és 6-án a StreamFest-et, amelynek keretében a teljes műsortár ingyenesen elérhető, persze azért itt is van némi megkötés.

Forráss: Netflix

Például, hogy a StreamFest-re egy dedikált felületen, a Netflix.com/StreamFest oldalon történik a regisztráció egy email cím és egy telefonszám megadásával. Tegnap óta lehet előregisztrálni, és aki megteszi, azt a rendszer időben értesíti amikor a szolgáltatás december 5-án aktiválódik.

Megkötések:

  • Csak normál, tehát SD felbontásban lehet nézni a tartalmakat.
  • Kizárólag egy felhasználó használhatja, viszont azt valamennyi eszközön, így mobilon, okostévén vagy számítógépen is elérhető, így egy család valamennyi tagjának külön-külön kell regisztrálnia.
  • A StreamFest egy bizonyos nézőszámot tud csak kiszolgálni, így előfordulhat, hogy adatletöltés közben egy StreamFest is at capacity hibaüzenet fogadja a felhasználót, és leáll a lejátszás. Ebben az esetben a rendszer ismét automatikusan üzenetet küld a megadott elérhetőségek egyikére, amint ismét használhatóvá válik.

Viszont minden más, így a tartalmak szabad letölthetősége és valamennyi kényelmi funkció használható.

Arról egyelőre nincsenek információim, hogy ezt a nyílt (kódolatlan) hétvégét a Netflix mikor fogja más régiókban, például Magyarországon is bevezetni.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#NetflixVilág #MűsoronPlus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.