Egy hónap alatt több mint 4 millió brit választotta a Disney Plus-ot

Azonban a Netflixnek és a briteknél szintén népszerű streaming szolgáltatásnak számító Amazon Prime Video-t sem kel félteni, hiszen továbbra is ez a két nagy határozza meg a brit SVoD (streaming) piacot. Ennek alapján a Netflix 58,4%, míg az Amazon 46,9 %-os részesedést tudhat magáénak.

Ugyanakkor figyelemreméltó teljesítmény, hogy a Disney Plus március 24-ei indulását követően április végére már 4,3 millió előfizetővel rendelkezett, ami 16,8%-os részesedést jelent, áll az Omdia Consumer Research elemzőcég friss jelentésében. Mindez részben a szigetországban uralkodó márciusi és áprilisi markáns járványhelyzetének tulajdonítható, ami magával húzta a többi streaming szolgáltatás lakossági igényeit is, jegyezte meg Maria Rua Aguete, az Omdia kutatási igazgatója, a Videoscape Europe rendezvényén.

[smartslider3 slider=”11″]

A kutatási igazgató arra is rámutatott, hogy a Disney Plus dinamikus fejlődése más régiókban is megfigyelhető. Amerikában például már feljött az SVoD piac negyedik helyre, ami már 25%-ot részesedést jelent, szemben a Hulu 29% -ával, és előttük második az Amazon Prime Video 47%-al, a Netflix pedig továbbra is magabiztosan vezet 60%-os arányával.  

Fotó: Alyssa Powell/Business Insider

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.