A Netflix átvette a The Lovebirds jogait, hozzánk is streamingen érkezik

A koronavírus-járvány katasztrofális állapotokat teremtett a filmiparban, sorra mondják le a premiereket: A Mulan, a rögös utat megjárt Új Mutánsok, csúszik a Hang nélkül 2., a The Artist’s Wife és a The Lovebirds is.

[smartslider3 slider=”11″]

Utobbi esetében azonban fordult a kocka, és a Deadline információ szerint Issa Rae és Kumail Nanjiani főszereplésével készült Paramount Pictures romkom a Netflix műsortárába fog landolni. A film eredetileg a South by Southwest (SXSW) filmfesztiválon mutatták volna be, világpremierje pedig április 3-án lett volna, amit a kialakult helyzetre való tekintettel a Paramount bizonytalan időre elhalasztott. Ekkor jött a képbe a Netflix, és átvette a film nemzetközi értékesítési és streaming jogait, ami annyit jelent, hogy hamarosan a hazai előfizetők számára is elérhető lesz. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Netflix még nem közölte a film műsortárban történő debütálásának pontos időpontját, és nem túl valószínű, hogy premierben szinkronnal érkezne.

Viszont nem ez lenne a Netflix és a Paramount között az első ilyen megállapodás. A két stúdió kapcsolata még 2018 elejére nyúlik vissza, amikor a Netflix állítólag több mint 50 millió dollárt fizetett a JJ Abrams által készített The Cloverfield Paradox horror folytatásáért, ami miatt a film kihagyta az észak-amerikai mozikat, és egyenesen a Netflix műsortárában landolt.

A kialakult helyzetre való tekintettel A Disney is igyekszik műsorait minél hamarabb streamingen elérhetővé tenni. A Pixar hangulatos animációját az Előrét tegnap (március 20-án) este tette elérhetővé digitális, megvásárolható formában, majd április 3-tól a Disney Plus streaming szolgáltatásban.

Ezen kívül még további filmek kerülnek hamarosan bemutatásra a Disney streaming platformján, ezek közé tartozik a Star Wars: Skywalker kora, a február 27-én bemutatott A láthatatlan ember (The Invisible Man), a The Hunt, valamint az Emma is.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.