Amikor a nap hirtelen halálossá válik! – Itt az új Netflix sci-fi

Az Into the Night a belga Netflix első 6 részes limitált sorozata, ráadásul rögtön sci-fivel indítanak, ami a leírtak alapján meglehetősen jó sztorinak ígérkezik.

Ha emlékeztek, korábban rákérdeztünk, hogy szerintetek milyen műfajú legyen Magyarország első saját gyártású Netflix sorozata? Nos, nálunk a sci-fi toronymagasan diadalmaskodott, és talán Belgiumban is hasonlóan gondolkodtak, hiszen 2020-ban érkezik az első belga saját gyártású Netflix sorozat, az Into the Night. A sorozat rendezője és showrunnere Jason George (The Protector, Narcos), executive producerek pedig Tomek Baginski (The Witcher, The Cathedral) és Jacek Dukaj.

Miről szól az Into the Dark?

Az Into the Night -ban minden a nap körül zajlik, ami megmagyarázhatatlanul megöli mindazt, ami útjába kerül. Egy brüsszeli reptérről induló repülő nyugatra tart a sötét éjszakába, hogy elkerülje a halálos nap gyilkos sugarait. A fedélzeten néhány „szerencsés” utas és legénységük tartózkodik, akik különböző nemzetiségűek, vannak köztük gazdagok és szegények, fiatalok és idősek, egyszerű polgárok és katonák is. Egyetlen közös bennük a szándékuk, hogy túléljék a napot.

Maga az alapötlet Jacek Dukaj nagyszerű könyvéből, a The Old Axolotl-ból származik, a transzhumanizmusról. „A legjobban azt szeretem ebben a történetben, hogy az apokalipszis szinte elkerülhetetlen. Azt az elképzelést, hogy elindulunk egy síkban egy idegen csoporttal, aki még csak nem is ugyanazt a nyelvet beszélik. Soha nem ismerhetjük azokat az embereket, akikkel együtt utazunk.”-nyilatkozta a sorozattal kapcsolatban Tomek Baginski, executive producer.

Az Into the Night-hoz van egy rövid teaserem is, premier valamikor 2020-ban a Netflixen:

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.