Disney+ újdonságok: szeptemberi filmek és sorozatok – 2023

Megérkeztek a Disney+ szeptemberi premier műsorai, amiket mindenképpen érdemes lesz megnézni a hazai műsortárban.

Nyakunkon az ősz, és rákapcsol a Disney+ a szezonra, hiszen ebben a hónapban is több kiemelt film vagy sorozat premier érkezik a streaming platformra, köztük FX, National Geographic vagy Walt Disney klasszikus mese felújított változata.

A mozipremiert követően érkezik a Kis hableány is a hazai streaming felületre, és Az én vagy Groot második évada is végre befut, amely 5 rövidfilmet fog tartalmazni, és mindegyik a premier napján már elérhetővé válik. Ezek mellett megtaláljuk még az FX televíziós hálózat új bűnügyi drámáját A törvény embere: Detroit dzsungelében címmel, és negyedik évaddal visszatérnek a Kardashians lányok is.

A hónapban érkezik majd a Hamupipőke felújított 4K változata is, amely a Disney100 ünnepség alkalmából készült. A Walt Disney 1950-es animációs klasszikusának, a Hamupipőke (Cinderella) lenyűgözően felújított változatát a Walt Disney Animation Studios művészeti felügyeletet vállalta végső restaurálásban.


A bemutató egy többéves munka csúcspontja, amelyben a Walt Disney Studios restaurációs és megőrzési csapata vett részt, szorosan együttműködve a Walt Disney Animation Studios kulcsfontosságú kollégáival. Az eredmény pedig a film eredeti pompájában helyreállított, a stúdió alkotócsapatának művészi ambícióit hitelesen tükröző változata, amely szebben mutat és jobban hangzik, mint valaha. A restaurált változat fesztiválpremierje idén volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol 52 évvel korábban, nemzetközi bemutatkozásakor Arany Medve-díjat nyert.

Szeptember 6 (szerda)

A kis hableány (The Little Merdmaid)

  • A kis hableány (The Little Mermaid) Rob Marshall filmrendező élőszereplős feldolgozása a Disney klasszikus meséjének, amely Ariel, a gyönyörű és kalandvágyó fiatal hableány történetét meséli el. Triton király legfiatalabb és legdacosabb lánya, Ariel arra vágyik, hogy többet megtudjon a tenger feletti világról, és a felszínre látogatva beleszeret a daliás Eric hercegbe. Bár a sellőknek tilos az emberekkel érintkezniük, Arielnek a szívét kell követnie. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, ami lehetőséget ad neki, hogy megtapasztalja a szárazföldi életet, de ezzel veszélybe sodorja az életét – és apja koronáját.

Én vagyok Groot (I Am Groot) S02

  • Az Én vagyok Groot (I Am Groot) 2. évada öt saját gyártású rövidfilmmel érkezik, amelyek főszereplője Baby Groot, mindenki kedvenc facsemetéje, de mellette számos új és szokatlan karaktert is megismerhetünk majd. A sorozat második évada is Baby Groot körül forog, amelyben a csillagok között felnövő – és bajba kerülő – gyerek mindennapjait követhetjük nyomon.

A törvény embere: Detroit Dzsungelében (Justified: City Primeval) – teljes évaddal elérhető

https://www.youtube.com/watch?v=N6KEgWSFfaE
  • Miután 15 évvel ezelőtt elhagyta Kentucky völgyeit, Raylan Givens most Miamiban él, ahol szövetségi rendőrbíróként és egy 15 éves lány “részmunkaidős” apjaként próbál lavírozni. A haja őszebb, a kalapja piszkosabb, és az út előtte hirtelen sokkal rövidebb, mint mögötte. Egy véletlen találkozás egy kietlen floridai országúton Detroitba küldi. Ott keresztezi útját Clement Mansell, más néven az Oklahomai Vadember, egy erőszakos, elvetemült szociopata, aki egyszer már kicsúszott Detroit legjobbjainak kezei közül, és most újra meg akarja úszni a büntetést. Mansell ügyvédje, Carolyn Wilder minden erejével azon van, hogy ügyfelét képviselje, még akkor is, ha ő maga is a rendőr és a bűnöző közé szorul, miközben a saját játszmáját űzi.

Szeptember 13 (szerda)

Animals up Close With Bertie Gregory S01 – teljes évaddal

  • Bertie Gregory beutazza a világot, hogy úgy mutassa be a rendkívüli állatok mindennapjait, ahogyan eddig még senki. A legmodernebb technikával felfegyverkezve, ő és csapata extrém körülményekkel dacolva mutatja be, milyen körülményekhez kell alkalmazkodniuk az állatoknak. A sorozat megmutatja mindazokat a pillanatokat, amelyekkel a stáb szembesül, miközben a kiszámíthatatlan vadvilághoz alkalmazkodnak távoli környezetben, ahol a forgatás ritkán megy a tervek szerint.

A másik fekete lány (The Other Black Gir) S01 – teljes évaddal elérhető

  • Nella, a szerkesztőségi asszisztens már unja, hogy ő az egyetlen fekete lány a cégnél, ezért nagyon megörül, amikor Hazelt felveszik. Ám ahogy Hazel egyre feljebb lépked a ranglétrán, Nella kiborul, és rájön, hogy valami baljós dolog folyik a cégnél.

Szeptember 22 (szerda)

Nincs, aki megmentsen (No One Will Safe You) 20Th Century film

  • Nincs, aki megmentsen (No One Will Save You) Brynn Adamset (Dever), egy kreatív és tehetséges fiatal nő életét mutatja be, akit száműztek a közösségéből. A magányos, de mindig reménykedő Brynn a gyerekkori otthona falai között talál vigaszt, egészen addig, amíg egy éjszaka furcsa zajokra nem ébred, amelyeket földöntúli betolakodók okoznak. Ezután egy akciódús küzdelem következik Brynn és egy sereg földönkívüli lény között, akik a jövőjét fenyegetik, miközben arra kényszerítik, hogy szembenézzen a múltjával. A filmet Brian Duffield írta és rendezte, a zenét Joseph Trapanese zeneszerző szerezte. Tim White, Trevor White, Allan Mandelbaum és Duffield a producerek, Dever és Joshua Throne pedig executive producerek.

Szeptember 28 (szerda)

The Kardashians S04 – heti egy epizóddal elérhető

  • A mindenki által ismert család, egy vadonatúj évaddal jelentkezik: Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall és Kylie újra a kamerák elé áll, hogy beavassanak az életükbe. A milliárd dolláros vállalkozások vezetésének intenzív nyomásától kezdve, az iskolába járás és a közös szórakozás öröméig mindenbe bepillantást nyerhetünk. A sorozat lebilincselően őszinte történetekkel mutatja be, hogy milyen a családi összetartás és az élet a reflektorfényben.

Szeptember 25 (szerda)

Hamupipőke (1950) – felújított 4K változatban elérhető

Disney+

A Disney+ augusztus 25-én, a Hercegnők Világhete keretében, a Walt Disney Animációs Stúdió százéves jubileuma és a folyamatban lévő Disney100 ünnepség alkalmából bemutatja Walt Disney 1950-es animációs klasszikusának, a Hamupipőke (Cinderella) lenyűgözően felújított változatát.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.