Premier League: 2023/2024-es szezon online és kábelen

Augusztus 11-én pénteken, a Burnley – Machester City mérkőzés közvetítésével kezdetét veszi a Premier League 2023-2024-es szezonja, és a világ legjobb labdarúgó bajnoksága Szoboszlai Dominik játékával szinte egy évig tartó színvonalas mérkőzésdömpinggel szórakoztatja majd az egész világot, beleértve online vagy hagyományos kábeles csatornákon keresztül a hazai nézőket is.

Ebben az összeállításban megtudhattok mindent, ami a 2023-2024-es Premier League közvetítésekről tudni kell, legyen szó sport streamingről, online tévé szolgáltatásról, vagy a hagyományos lineáris sportcsatornákról, hiszen ma már szinte bárhol nézhetőek az elsőrangú mérkőzések, és a rendelkezésre álló széles eszköztár segítségével egy pillanatra sem kell lemondanunk a meccsek izgalmairól.

Bármelyik csapatnak is szurkolunk, egyre több platformon tudjuk követni kedvenc csapatunk küzdelmeit, ami talán soha nem volt még ennyire közel hozzánk, hiszen a modern tartalomfogyasztásnak köszönhetően bármikor visszanézhetjük a meccseket és a gólokat, akár hazafelé tartva a munkahelyünkről, vagy éppen a lábunkat áztatva a Balaton parton, a határ mér tényleg csak a csillagos ég, vagy talán már az sem jelentene problémát a teljes értékű szurkoláshoz.

Premier League online Magyarországon

Napjainkban már több online szolgáltatás is létezik Magyarországon, amelynek a segítségével gond nélkül streamelhetjük az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit, egyedül internet kapcsolatra lesz szükségünk, a többit pedig megoldják a mobilunkra vagy tévénkre fejlesztett dedikált applikációk, amik mint a Netflix vagy az HBO Max, akár saját ajánlókkal és műsorkártyákkal is rendelkeznek a legteljesebb szórakozás érdekében. Azonban érdemes tudni, hogy hazánkban nincs lehetőség offline megtekintésre, így a korábban lejátszott meccseket sem tudjuk letölteni az eszközeinkre, és csak online tudjuk őket visszanézni.

Sport streaming

Magyarországon a Premier League meccsek online és lineáris közvetítési jogaival a TV2 Médiacsoporthoz tartozó Spíler TV, és a Newtwork 4– hez tartozó MATCH4 és ARENA4 sportcsatornák rendelkeznek. A sportcsatornák a mérkőzéseket különböző módon osztják fel egymás között, de a kiemelt meccsek legtöbb esetben a Spíler TV-re kerülnek. Érdemes mindig előtte átnézni a műsorajánlót, hogy tájékozódni tudjunk az aktuális forduló felosztásáról.

Direct Now

Ebből kiindulva viszont alán az egyik legjobb online megoldás a Premier League 2023/2024-es meccsek nézéséhez a Direct One szolgáltatás Direct Now alkalmazása, amely ugyan egy Online TV szolgáltatásnak tekinthető, viszont felépítése és ajánlórendszere simán vetekszik egy „klasszikus” streaming szolgáltatás (mint Netflix vagy SkyShowtime) képességeivel, hiszen hasonló opciók állnak rendelkezésre a jobb elérés érdekében. Ilyen például, hogy a teljes Premier League-et betehetjük kedvenc műsoraink közé, így azonnal elérhetővé válik a kezelőfelület főképernyőjén, és a különböző meccsekhez egyedi értesítéseket is beállíthatunk.

Premier League 2023 2024

Ráadásul maga a szolgáltatás is rendelkezik saját Premier League hubbal, így a napi ajánlók között megjelennek az aznapi meccsek mind a négy csatorna esetében pontos időpontokkal, továbbá az előző napi meccseket is vissza tudjuk nézni anélkül, hogy elspoilerezzék a végeredményt, így akiknek csak később van idejük a szurkolásra, azoknak is megmarad az élményfaktor.

A Direct Now elérhető okostévékre, streaming eszközökre, mobilokra és tabletekre egyaránt.

Természetesen a Direct Now szolgáltatással is a Spíler TV vagy a MATCH4, illetve ARENA4 közvetítéseit tudjuk végigizgulni. A Direct One saját Premier League oldala itt érhető el.

A Direct Now esetében nem minden sportcsatorna HD minőségű.

TV2 Play

Szintén jó meccsnézést nyújt a TV2 Play szolgáltatás, amelynek a prémium változatához olyan további szolgáltatói előfizetésre van szükségünk, mint a fentebb említett Direct One, esetleg mindigTV PRÉMIUM Családi csomag (Antenna Hungária), Telekom, DIGI, Vodafone vagy Yettel. A Premier League meccseket csak Prémium előfizetéssel tudjuk elérni – tehát ez nem közvetlen előfizetéses (direct-to-consumer) szolgáltatás, viszont van lehetőség egy Zéró előfizetésre is, amely havi 499 Ft vagy évi 5489 Ft-ért az oldalon hirdetésmentessé teszi a közvetítéseket is.

A TV2 Prémium szekción belül elérhető Spíler Extra tartalmazza a Premier League TV 24 órás műsorát (mellette még a La Liga TV is elérhető), de a csatornák között váltogatva már online is elérhetjük a Spíler TV 1 vagy Spíler TV 2 teljes műsorát, amelyen akár csapatokra bontva is böngészhetünk a tartalmak között, legyen szó meccsekről, mozdulatokról vagy összefoglalókról.

A TV2 Play elérhető böngészős változatban és mobilos applikáció formájában, illetve a Telekom ügyfelei saját set-top-boxukon is megtekinthetik a teljes műsortárát. A Vodafone TV-re készülő dedikált alkalmazásról egyelőre nem tudni. Amint új információt kapok az elérhetőségekről, frissítem a cikket is.

Minden közvetítés legalább HD minőségű.

Net4+

A Network 4-hez tartozó Net4+ már egy közvetlen előfizethető sport streaming szolgáltatás Magyarországon, amely az Eurosport mellett kiváló tartalomkínálattal rendelkezik, amely a Premier League meccsek mellett számtalan egyéb, mint Championship, MotoGP, WTA, NFL vagy NASCAR közvetítéseket is kínál. Az élő mérkőzések között megtaláljuk az ARENA4 vagy a MATCH4 párhuzamos közvetítéseit, így akik nem rendelkeznek ezekkel a csatornákkal hagyományos tévés szolgáltatójuknál, ebben a formában is megnézhetik a különböző összecsapásokat. A videótárban a Premier League kategória alatt választhatjuk a videótárban a korábban lejátszott mérkőzéseket, majd az élő közvetítések fül alatt az aktuális napi élő műsorajánlót is megnézhetjük.

A Net4+ rendelkezik webes felülettel, mobilos applikációval, illetve a Vodafone TV-n és a Telekom TV Smartboxon már elérhető egy alkalmazás is a teljes tartalom közvetlen megtekintéséhez. Ha rendelkezünk ezeknél a szolgáltatóknál előfizetéssel, akkor választhatunk olyan csomagot, amelyben a Net4+ is benne van.

Telekom elérhetőség itt található.

Vodafone elérhetőség itt található

Ha nélkülük közvetlen szeretnénk előfizetni, akkor erre csak a weboldalon van lehetőségünk.

Minden mérkőzés legalább HD minőségű.

Premier League meccsek hagyományos kábeles közvetítéssel

Ahogyan azt az online szekcióban is írtam, jelenleg Magyarországon a Spíler TV, és a Newtwork 4- hez tartozó MATCH4 és ARENA4 sportcsatornák rendelkeznek közvetítési jogokkal, ezért minden olyan hagyományos kábeles előfizetéssel meg tudjuk majd nézni a meccseket, amiben ezek a sportcsatornák szerepelnek. Fontos azonban tudni, hogy ezek a csatornák nem minden csomagban találhatóak meg, ezért előfordulhat, hogy magasabb, eseleg drágább csomagra kell váltanunk, ha látni szeretnénk az összeset.

Itt a lista, hogy jelenleg melyik TV szolgáltatóknál érhetőek el a Premier League meccsek nézéséhez szükséges sportcsatornák (nem teljes, és további elérhetőségek esetén frissül):

  • Telekom
  • Vodafone
  • DIGI
  • Mindig TV
  • PR-Telecom
  • Tarr

A különböző települések és térségek csatornakiosztásáról érdemes minden esetben a helyi szolgáltatónál érdeklődni.

A Premier League első fordulójának a programja, és közvetítései:

Péntek (augusztus 11)

21.00

Burnley vs Manchester City ÉLŐ MATCH4 és NET4+Sport

Szombat (augusztus 12)

13.30

Arsenal – Notthingam Forest ÉLŐ Spíler TV és Spíler Extra

16.00

AFC Bournemouth – West Ham ÉLŐ MATCH4 és NET4+Sport

Brighton – Luton Town ÉLŐ Spíler TV és Spíler Extra

Everton – Fulham FELVÉTELRŐL 20.30 Spíler TV és ÉLŐ Spíler Extra

Sheffield United – Crystal Palace FELVÉTELRŐL 22.35 Spíler TV és ÉLŐ Spíler Extra

18.30

Newcastle vs Aston Villa ÉLŐ Spíler TV és Spíler Extra

Vasárnap (augusztus 13)

15.00

Brentford – Tottenham Spurs ÉLŐ Spíler TV és Spíler Extra

17.30

Chelsea – Liverpool ÉLŐ Spíler TV és Spíler Extra

Hétfő (augusztus 14)

21.00

Manchester United – Wolverhamptom ÉLŐ MATCH4 és NET4+Sport

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.