Augusztusban érkezik a népszerű HBO sorozat a magyar Netflixre

Bombaként robbant a hír, hogy HBO és a Netflix licence szerződést kötött egymással, hogy az előbbi néhány népszerű sorozata megjelenjen a legnagyobb streaming szolgáltató műsortárában – számolt be a hónap elején a Deadline.

A frissen kötött megállapodás részeként olyan szériák landolhatnak a Netflixen, mint a

  • Bizonytalan (Insecure) 2016-2020
  • Nagypályások (Ballers) 2015-2019
  • Tru Blood – Inni és élni hagyni (2008-2014)
  • Sírhant művek (Six Feet Under) 2001-2005
  • Az elit alakulat (Band of Brothers) 2001
  • The Pacific – A hős alakulat (2010)

Úgy tűnik, hogy nem is kellett sokat várni a hazai netflixes debütálásra, hiszen a Bizonytalan bő egy hét múlva, augusztus 1-jén már megjelenik a hazai Netflixen is, am több szempontból is fordulópont lehet. A Netflix 2016-os hazai indulása óta ez lesz az első eredeti HBO tartalom, ami megjelenik a Netflix műsortárában is, és úgy tűnik, hogy hamarosan a többi HBO sorozat is követheti, így Alan Ball ikonikus misztikus sorozata a True Blood is megkapja a premierdátumot, hiszen a cím már szerepel a keresési találatok között.

Frissítés: Augusztus 15-én jön a Nagypályások című sorozat Dwayne Johnson főszereplésével.

Ki járt jól az HBO tartalmak netflixes megjelenésével?

Nos, jelenleg az látszik, hogy ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös lehet, hiszen már egy hozzávetőleges adattal is rendelkezünk a Bizonytalan Netflixen történő megjelenéséről.

A Reelgood streaming kereső- és rendszerező platformja figyelemmel kísérte a Bizonytalan debütálsát, a július 2-ai netflixes megjelenést követően. E szerint a sorozat az elmúlt több mint két hétben máris 370%-os növekedést mutat a korábbihoz képest, és 6,7-szer annyi interakciót ért el, mint az átlagos streaming műsor. Ez a kedvező folyamat várhatóan kiterjed majd a többi HBO sorozatra is, hiszen több olyan Netflix előfizető van – akár Amerikában akár Magyarországon is, akik eddig nem ismerték, vagy koruknál fogva nem is találkozhattak az említett HBO szériákkal az eredeti platformjukon, így egy netflixes premierrel új lendületet kaphatnak, amiből a HBO is profitálhat, és a cím megmarad a saját kínálatában is.

HBO

Ezzel pedig mindkét fél jól járhat, és a tartalmak ilyen jellegű licencelése a keresztplatformokon több régi sorozatnak adhat új közönséget, ami több pénzt és még több nézőt eredményezhet. Ilyen lehet például az Emmy-díjas The Pacific – A hős alakulat is, amely olyan kiemelt nevekhez fűződik mint Steven Spielberg vagy Tom Hanks.

A Bizonytalan 5 évadot élt meg az HBO-n, és várhatóan minden rész elérhető lesz a Netflix magyar nyelvű platformján. A Nagypályások is már rendelkezik netflixes műsorkártyával, de annak még nem nyilvános a premierje.

Netflix
Nagypályások HBO

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.