Warner: Népszerű műsorok és várható újdonságok az HBO Maxon 2023-ban

Nehéz hónapok állnak a Warner Bros. Discovery médiakonglomerátum mögött, amely a ma ismert formájában alig egy éve létezik. A Time Warner örökségének racionalizálása, az HBO Max és Discovery streaming platformok egyesítése, illetve a számos vitát kiváltó tartalmi megvágások erősen rányomták bélyegüket a médiacég nemzetközi megítélésére, ami a hazai piacot talán kevésbé érintette, és több izgalmas újdonsággal is találkozhatunk az év hátralévő időszakában.

A több streaming és lineáris csatornával is rendelkező médiaóriás remek első fél évet zárt többek között Magyarországon is, ami után bizakodva tekinthetünk a jövőre, hogy milyen új tartalmakkal készülnek 2023 második felére. Magyarországon a médiahálózat olyan ismert csatornák tulajdonosa, mint az ID, HGTV, Discovery, TLC, Eurosport, HBO vagy éppen a Cinemax, amelyek évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be a hazai televíziós vagy streaming szórakozásban. Éppen ezért érdemes átnézni az elmúlt 6 hónap legsikeresebb műsorait a tematikus lineáris és streaming csatornákra lebontva, amelyek több érdekességet is mutatnak, majd bemutatásra kerülnek azok a várható új címek, amik érkeznek például a hazai HBO Max streaming platformra, 2023 második felében.

Lineáris csatornák

HGTV

A HGTV, az „álomotthonok tévécsatornája”, amely 3 évvel az indulása után szinte megduplázta piaci növekedését. Az elsősorban lakásvásárlásokkal, felújításokkal, álomotthonok megalkotásával foglalkozó műsorok folyamatosan növekvő nézettséget érnek el.

A csatorna legnézettebb tartalmai január 1. és május 31.

HGTV
 1. Testvérháború (Brother vs Brother)
 2. Történelmi házak renoválása (Houses with History)
 3. Kicsi házak nagy kalandok (Tiny House Big Living)
 4. Faházlakók (Log Cabin Living)
 5. Lottó-lakás (My Lottery Dream Home)

ID

Jelenleg ez a csatorna számít a Warner Bros Discovery (WBD) portfólió legnézettebb csatornájának. A doku realityk és true crime tartalmairól ismert csatorna az eltöltött idő (Average Time Spent, röviden ATS) szempontjából TOP10-es adónak számít Magyarországon.

A csatorna legnézettebb tartalmai január 1. és május 31.

ID Warner Bros. Discovery
 1. Casey Anthony: eltűnt a lányom! (Casey Anthony: An American Murder Mystery)
 2. Donald Trump – tények és áltények (Faking It: Donald Trump)
 3. Nyomoz a People magazin (True Crime with Aphrodite Jones)
 4. Gabby Petito meggyilkolása: mi történt valójában (The Murder of Gabby Petito: A Faking It Special)
 5. Végzetes fogászok (Deadly Dentists)

TLC

A TLC, a WBD portfólió 2. legnézettebb csatornája, elsősorban olyan nagyszabású, nőknek szóló reality műsorokkal hódít, mint a Három hónap jegyesség, Mondj igen a ruhára, Dr. Pimple Popper, a bőrgyógyász vagy Az élet 250 kiló felett. Februárban ezen a csatornán láthatták a nézők a nagy port kavart társkereső realityt, a Szingli anyák paradicsomát (Milf Manor).

TLC Warner Bros. Discovery

A csatorna legnézettebb tartalmai január 1. és május 31.

 1. Ez belőlem jött ki? (This Came out of Me)
 2. Három hónap jegyesség: Újra szinglik (90 Day: The Single Life)
 3. Kényszeres gyűjtögetők – Élve eltemetve (Hoarding: Buried Alive)
 4. Hammer háza (House of Hammer)
 5. Mondj igent a ruhára (Say Yes to the Dress)

Discovery

A hazánkban is rendkívül népszerűnek számító Discovery a világ egyik legismertebb ismeretterjesztő csatornája, amely olyan tartalmairól híres, mint a Hogyan készült-széria, az Autókereskedők (Wheelers Dealers) vagy a Csupasz túlélők. Szintén a csatornához tartozik a már 25 éve működő Cápák Hete című műsor (július 11-18.), amelynek 2023-ban nem más lesz a házigazdája, mint Jason Momoa (2022-ben Dwayne The Rock Johnson volt a műsorvezető). A Discoveryn látható az egyetlen magyar gyártású sorozat is, a Made in Gyetván Csabával, amely az egyik legnézettebb tartalomnak számít a csatornán, ami 50%-al magasabb átlagnézettséget ért el (AMR abs), mint a főműsoridő átlaga. Ráadásul az április végén indult új évad premier epizódja a hónap 2. legmagasabb nézettségét hozta a főműsoridőben áprilisban sugárzott műsorok közül.

Discovery

A csatorna legnézettebb tartalmai január 1. és május 31.

 1. Csupasz túlélők (Naked and Afraid)
 2. Aranyláz Alaszkában (Gold Rush)
 3. Autókereskedők: Álmaim verdája (Wheelers Dealers)
 4. A brit kincsvadász (Salvage Hunters)
 5. Alaszka, a legvégső határ (Alaska, The Last Frontier)

Eurosport

Az Eurosport több mint 30 éve Európa egyik vezető műsorszolgáltatója. A csatorna portfóliója olyan sportokat fed le akár a legnagyobb 4K felbontásban is, mint a tenisz, biciklizés, snooker, téli sportok, atlétika. Ehhez tartozik az Olimpia közvetítése is, amelyet 2024-ben a közszolgálati televízióval megosztva fognak közvetíteni, illetve a nyár egyik legnagyobb eseményét, a Budapesti Atlétikai Világbajnokságot majd az Eurosporton is nyomon lehet követni.

Eurosport Warner Bros. Discovery


A csatorna legnézettebb tartalmai január 1. és május 31.

 1. 2023-as Giro d’Italia
 2. 2023-as Australian Open
 3. Snooker-világbajnokság Sheffield
 4. 2022–2023-as alpesisí-világkupa
 5. 2022–2023-as síugró-világkupa

Streaming

HBO Max

Az HBO Max 2022 március 8-án debütált Magyarországon, és az egy évvel ezelőtt végzett GKID-felmérés alapján a második legnépszerűbb streaming szolgáltatásnak számít idehaza. Előfizetők számát tekintve globálisan közelít a 100 millióhoz (97,6M HBO/Max és Discovery+ kombinálva). Az új, Warner és Discovery tartalmakkal kombinált streaming platform a MAX május 23-án indult el Amerikában, amely várhatóan még ebben az évben megjelenik a Latin-Amerikai régióba, jövőre pedig megérkezik az EMEA és APAC térségbe, és persze előbbihez tartozik Magyarország is.

Ezeket láttuk 2023-ban eddig az HBO Maxon

Januárban láthattuk Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével készült The Last of Us, ami szó szerint hónapokig lázban tartotta a világot, és azóta már a második évadot is berendelték. Február folyamán került bemutatásra a tavalyi év egyik meglepetés magyar sikerfilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások, illetve először vált elérhetővé Discovery tartalom Johnny vs Amber, illetve az Amerikai per címmel. Márciusban folytatódott a Perry Mason nyomozós sorozat a második évaddal, amely friss hírek szerint már nem kap folytatást, és szintén ebben a hónapban debütált a platformon és a linerási csatornán is Jesse Armstrong többszörös Emmy-díjas sorozata, az Utódlás utolsó évada. Április a magyar filmek hónapja volt, többek között érkezett a Diszfória, a Szelfi Egyetem, a Legjobb tudomásom szerint és a Vilmányi Bennett – Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült Larry-t is. A hónap végén indult Elizabeth Olsen új sorozata, a Szerelem és halál, amely a hálózat adatai alapján rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert. Ezt követően májusban vált elérhetővé az HBO román-magyar koprodukciójában készült kém thriller, a Spy/Master is, illetve megismerhettük még A híd című saját gyártású sorozat premier dátumát is, ami augusztus 11-én kerül bemutatásra rögtön az első három résszel.

Az HBO MAX legnézettebb sorozatai január 1. és május 31.

 1. The Last of Us
 2. A Fehér Lótusz
 3. Rick és Morty
 4. Jóbarátok
 5. Agymenők
 6. Trónok harca
 7. Shameless – Szégyentelenek
 8. Sárkányok háza
 9. The Walking Dead
 10. Szerelem és halál

Az HBO MAX legnézettebb filmjei január 1. és május 31.

 1. Végtelen (Infinte)
 2. A gyilkos járat (Bullet Train)
 3. Black Adam
 4. Harry Potter és a Bölcsek köve
 5. Sikoly
 6. Stu atya
 7. Morbius
 8. Minden jót, Leo Grande
 9. Harry Potter és a Titkok kamrája
 10. Harry Potter és az Azkabani fogoly

Az HBO MAX legnézettebb magyar filmjei január 1. és május 31.

 1. Zanox – Kockázatok és mellékhatások
 2. Larry
 3. Legjobb tudomásom szerint
 4. Post Mortem
 5. Szelfi Egyetem
 6. Pesti balhé
 7. Hab
 8. Seveled
 9. Második kör
 10. Természetes fény

Várható HBO Max újdonságok 2023 második felében

A következő hónapokban is több friss tartalom érkezik az WBD / HBO lineáris csatornáira vagy az HBO Max streaming platformjára, amiket ebben a rövid összeállításban ismerhetünk majd. Ezek többsége látható lesz az HBO Max havi összeállításában vagy a hetente érkező, Streaming Week elnevezésű heti streaming premierek listában.

Június 22. HBO MAX


Downey álomautói (Downey’s Dream Cars)


Robert Downey Jr. imád klasszikus autókat restaurálni. De elkötelezte magát az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett is. Ezért a jövőbe repíti szeretett régi autóit, gyorsabbá, erősebbé és hatékonyabbá teszi őket, miközben a lelkük is megmarad.

Június 22. HBO MAX

És egyszer csak… 2. évad (And Just Like That)


A Szex és New York új fejezetében Carrie, Miranda és Charlotte immár nem a harmincas éveikben próbálják megérteni az élet és a barátság bonyolultságát, hanem az ötvenes éveikben, amikor minden még a korábbinál is sokkal komplikáltabb.

Június 25. – új rész, Discovery

Made in Gyetván Csabával


A bennünket körülvevő világ telis-tele van csodákkal és a Warner Bros Discovery műsora megmutatja, hogyan is készülnek ezek a (nem)mindennapi tárgyak.

Június 29. HBO MAX

Harcos 3. évad (Warrior)


A Harcos San Francisco kínai negyedében játszódik a polgárháború utáni időkben. Egy tehetséges fiatal harcművész történetét meséli el, aki nemrég érkezett Kínából, és hamarosan a negyed véres tongháborúinak kellős közepén találja magát.

Július 9. HBO MAX


Nolly


A Nolly egy brit háromrészes életrajzi minisorozat, amelyet Russell T Davies (Ez bűn, Évek alatt, Egy nagyon angolos botrány) készített, Helena Bonham Carterrel, mint a Crossroads sztárja, Noele Gordon.

Július 11 – 18., Discovery

Cápák Hete (Shark Week)


Idén Jason Momoa bemutatja a legkülönfélébb cápás doksikat, minisorozatokat és filmeket.

Július 13. HBO MAX


A kör bezárul (Full Circle)


Steven Soderbergh sorozatában egy elfuserált emberrablás nyomozása során régóta őrzött titkokra derül fény, amelyek több karaktert és kultúrát kapcsolnak össze a mai New York Cityben. Főbb szerepekben Zazie Beetz, Claire Danes, Timothy Olyphant, CCH Pounder és Dennis Quaid.

Július 25. HGTV

Barbie álomház kihívás (Barbie Dreamhouse Challenge)


Ashley Graham házigazda irányításával a kiváló dizájn- és felújítási szakértők egy híres séffel kiegészülve igazi Barbie álomotthonná alakítanak egy kaliforniai házat. Ennél jobban nem is lehetne megünnepelni a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie mozis debütálását.

Augusztus 11. HBO Max

A híd


A magyar HBO saját gyártású reality sorozata. Egy csapat különböző ember, egy közös cél: a 30 millió forint. A pénzhez egy 250 méteres híd megépítése vezet, modern eszközök nélkül, együttműködve, mégis egymás ellen.

Augusztus, HBO MAX

Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése S02 (The Winning Time)


A Los Angeles Lakers a 80-as években a sport történelmének egyik legelismertebb és legdominánsabb dinasztiája volt, amely egy egész korszakot meghatározott – a pályán és azon túl is. A sorozat a csapat tagjainak szakmai és magánéletét mutatja be.

Ősz. HBO MAX


30 ezüst 2. évad (30 coins)


A 30 ezüst második évadában Pedraza lakóinak többsége elvesztette az eszét, és egy pszichiátriai kórházba zárták őket. Miközben körülöttük egyre nő a rémület, hőseink csoportjának egy új ellenséggel kell szembenéznie. Valakivel, aki annyira perverz, hogy még az ördög is fél tőle. De mi a helyzet Vergara atyával? Vajon ő is meghalt, főellenségével, Santoro bíborossal együtt? Hol rejtőznek a megkínzott lelkek? Az új évadhoz csatlakozik Paul Giamatti is!

Ősz, HBO MAX


Twisted Metal


Poszt apokaliptikus akció-vígjáték a méltán népszerű Playstation játék alapján. Főbb szerepben Anthony Mackie, Thomas Haden Church és Stephanie Beatriz. Az amerikában a Peacockon júliusban debütáló sorozat hozzánk az HBO Maxra érkezik.

Ősz/tél HBO MAX


True Detective: Night Country


Amikor az alaszkai Ennisben leszáll a hosszú téli éj, nyom nélkül eltűnik az a nyolc férfi, akik a tsalali sarkvidéki kutatóállomást üzemeltette. Az ügy felgöngyölítéséhez Liz Danvers (Jodie Foster) és Evangeline Navarro (Kali Reis) nyomozóknak szembe kell nézniük a saját magukban rejlő sötétséggel, és felszínre kell hozniuk az örök jég alatt rejlő terhes igazságokat.

Hamarosan, ID

A Tetris gyilkosságok


Egy orosz család kegyetlen gyilkosság áldozata lesz szilícium-völgyi otthonában, köztük a Tetris videójáték egyik fejlesztője. A bizonyítékok hiánya összezavarja a rendőrséget.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.