Kiemelt témák: Netflix június I SkyShowtime június I Streaming Week 23 I Távozó tartalmak

Jönnek az Indiana Jones filmek a Disney+-ra, itt tudod őket megnézni

Hamarosan újabb streaming platformon lesznek elérhetőek az Indiana Jones filmek. Friss hír, hogy május 31-től a teljes Indiana Jones-filmgyűjtemény megjelenik a Disney+ streaming műsortárában, így már összesen két platformon tudjuk majd őket megnézni, az új film moziban történő debütálása előtt.

Eddig csak a februárban induló SkyShowtime platformján tudtunk Indiana filmeket nézni, ráadásul Full HD felbontásban. Várhatóan a Disney+ is ebben a minőségben rakja fel a klasszikusokat, mielőtt Harrison Ford utoljára magához ragadja legendás kalapját és ostorát, a június végén a hazai mozikba kerülő ötödik részben.

Date Announce | Indiana Jones | Disney+

Adventure has a new home. The first four #IndianaJones movies arrive May 31 on #DisneyPlus. For more updates, subscribe to Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, and National Geographic. Disney+ is the streaming home of Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, and more. From new releases to your favorite classics and exclusive Originals, there’s something for everyone.

Hogyan tudjuk nézni az Indiana Jones filmgyűjteményt online?

Május 31-től a legendás Indiana Jones-filmek is elérhetők a Disney+ előfizetői számára – jelentette be Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. A valódi klasszikusokkal, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, A végzet temploma, Az utolsó kereszteslovag és A kristálykoponya királysága, a rajongók újra átélhetik Dr. Henry Walton „Indiana” Jones, Jr. legendás kalandjait, és ráhangolódhatnak a régészprofesszor következő, és egyben izgalmas, befejező utazására. A franchise utolsó filmje, az Indiana Jones és a sors tárcsája június 29-én kerül a magyar mozikba.

Ezeket a filmeket várjuk tehát a közlemény alapján:

Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói (Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark)

Indiana jones Disney plus


1936-ban híre megy, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amiben Mózes kőtáblái találhatók a tízparancsolattal. A mítosz szerint ugyanis legyőzhetetlenné válik, aki a ládát birtokolja. Az amerikai titkosszolgálat megbízza Indiana Jonest, hogy előzze meg a nácikat. A film négy Oscart nyert, köztük a legjobb vágásnak és hangkeverésnek járó díjat.


Indiana Jones és a végzet temploma (Indiana Jones and the Temple of Doom)

Indiana Jones Disney plus


Indiana Jones tárgyalása balul sül el a rettegett kínai bűnszervezet vezetőjével. Így Indy, oldalán Willie-vel, a bárénekesnővel és Picúrral, a kínai kisfiúval menekülni kényszerül Sanghajból. Indiában kötnek ki, ahol az egyik kis falu lakosai Jones segítségét kérik. Nem elég, hogy az oltárukról elrabolták a kincset érő, varázserejű követ, de a maharadzsa emberei a gyermekeiket is magukkal hurcolták. Jones megfogadja, hogy visszaszolgáltatja az ellopott köveket – aminek következtében ő és társai szembe kerülnek egy halálos szektával.


Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (Indiana Jones and the Last Crusade)

Indiana Jones Disney plus


A harmadik részben Indiana Jones a Szent Grál nyomába ered. A legendás kehely a vallási fanatikusok mellett a nácik érdeklődését is felkelti. Jones az apjához fordul segítségért és együtt indulnak az ereklye megszerzésére. Közös kalandjuk Velencén és a náci Németországon át a Közel-Keletre vezet, ahol a rábukkannak a kehelyre egy csapdákkal védett szentélyben.


Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull)

Indiana Jones Disney+


Javában dúl a hidegháború, amikor Jones összetalálkozik az ifjú Mutt-tal, akinek a segítségével meg akarja szerezni a legendás Akator kristálykoponyát. A két kincsvadász Peruba utazik, ám kiderül, hogy a szovjeteknek is erre fáj a foguk. Az oroszok ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot. Indy és Mutt meg akarja akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön.

A filmgyűjtemény a Paramount Global streaming platformján a Paramount+-on (nálunk SkyShowtime-on) is elérhető marad, ám egy korábbi licence-megállapodás felülírásának a részeként, már a Disney+ is megkaphatta a filmek streamelési jogait.


Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.