Kiemelt témák: SkyShowtime március I The Last of Us I You 4 I Netflix március I A Mandalóri 3

Új Netflix opció érkezett, ami kényelmesebbé teszi a tévézést

A Netflix új opciót vezetett be világszerte, amivel kényelmesebbé teheti a netflixezést, főleg tévéken, ahol eddig több opció nem volt elérhető.

Ezen szeretett volna változtatni a világ legnagyobb streaming szolgáltatója, hogy a feliratok beállításánál ne keljen állandóan megnyitni a számítógépet. Eddig csupán a böngésző fdedikált felületén tudtunk állítani a feliaratok stílusán, ahol betűtípust, méretet, árnyékot és háttérszínt lehetett változtatni.

Ez viszont sokszor meglehetősen kényelmetlen, amikor nincs a közelünkben számítógép.

A Conviva adatfolyam-elemző cég szerint 2022 első negyedévében a nagyképernyőkön vagy az hozzájuk csatlakoztatott eszközök – mint játékkonzolokon történő lejátszás a globális streamelt percek 77%-át tette ki. Ehhez kapcsolódik, hogy a Verizon Media és a Publicis Media 2019-es tanulmánya szerint az amerikaiak 80%-a arról számolt be, hogy nagyobb valószínűséggel fejezi be a nézett műsort, ha van hozzá felirat, így ennek fejlesztése kiemelt feladat a netflix számára, amivel eddig nagyképernyőn elmaradásban volt, a többi szolgáltatóhoz képest.

Az Amazon Prime Video például már kezdetek óta rendelkezik ilyen opciós lehetőséggel, viszont az Apple TV-n a feliratok beállításához ki kell lépni az aktuális műsorból, és hosszú másodpercekbe telik, mire az ember megtalálja a Kisegítő lehetőségek, majd Feliratok és feliratozás opciót, amit a Netflixsokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé tett.

Mostantól tehát valamennyi okostévén vagy csatlakoztatott eszközzel közvetlenül a tévénézés közben tudunk változtatni a felirat stílusán, és ehhez nem is kell menükbe lépkedni és hosszú perceket eltölteni a keresgéléssel, ami praktikusabbá – és persze hangulatosabbá is teheti az esti film- vagy sorozatnézést.

Hogyan tudom beállítani a tévén a feliratokat?

Ehhez nem kell mást tenned, csupán a kiválasztott műsornál – akár lejátszás közben is – rámenni a feliratok sorra (a képernyő alján helyezkedik el), és a legutolsó ikon mostantól egy kis gogaskerék, ahol szabadon állítgathajuk a nekünk tetsző felirat-típusokat.

netflix
Kép: Derecskei Zoltán / Műsoron.hu

Háromféle méret közül választhatunk, mint kicsi, közepes vagy nagy, amit rögtön fölötte le is tudunk ellenőrizni. A következőnél a vetett árnyékot tudjuk változtatni, majd a feluratok színét, amihez a háttér is igazodik.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.