A Disney+-ra készít új drámát a Maffiózók alkotója

A televíziózás történetében a Maffiózók jelenti az etalont, ami mind a mai napig meghatározza a drámasorozatokhoz fűzött viszonyunkat. David Chase ikonikus maffiás sorozata 1997-207-ig futott az HBO-n, és a kultikus széria összesen hét évadot élt, amelyhez 2021-ben előzményfilmet is kaptunk.

Most a The Hollywood Reporter számolt be arról, hogy Chase és A Teacher alkotója, Hannah Fidellel közösen egy tévés drámán dolgozik a Disney tulajdonában lévő FX számára, viszont ennek részleteit még nem osztották meg a nyilvánossággal. Jelenleg annyit tudni, hogy a projekt Chase egy korábbi forgatókönyve alapján készül.

Az értesülés már csak azért is számít jelentősnek, mivel Chase még 2021 októberében írt alá egy öt évre szóló First Look, azaz első megjelenésű tévé- és filmszerződést a Warner Bros. Discovery konglomerátummal, amikor az említett Maffiózók előzményét, A maffia szentjeit (The Many Saints of Newark) bemutatták.

maffiozók

Viszont Fidell már rendelkezik ilyen első megjelenésű szerződéssel az FX Productionsszal – amely keretében a 2013-ban a Sundance Filmfesztiválon bemutatott A Teachert 2020-ban FX majd Hulu minisorozattá adaptált, Chase szerepe még mindig nem tisztázott. A New Jersey-i maffiavezérről készült sorozattal legendává váló Chase a sorozat után egy Hollywood korai éveiről szóló minisorozaton dolgozott Ribbon of Dreams címmel, ami végül soha nem valósult meg.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.