Kiemelt témák: SkyShowtime március I The Last of Us I You 4 I Netflix március I A Mandalóri 3

Új posztapokaliptikus sci-fi érkezik az Apple TV+-ra, Tim Robbins sorozata felkerült a 2023-as listára

Az Alapítvány után egy újabb regényadaptál sci-fi sorozat érkezik az Apple TV+-ra, és a Silo című sorozat már most az Apple TV+ egyik nagy durranása lehet. Az új poszt-apokaliptikus széria már a szereposztásával is felhívja magára a figyelmet.

Frissítés: Megérkezett hozzá az első előzetes is. Premier május 5-én pénteken lesz az Apple TV+ műsorán.

Silo – Official Teaser | Apple TV+

The truth will surface. Silo premieres May 5 on Apple TV+ https://apple.co/_Silo In a ruined and toxic future, thousands live in a giant silo deep underground. After its sheriff breaks a cardinal rule and residents die mysteriously, engineer Juliette (Rebecca Ferguson) starts to uncover shocking secrets and the truth about the silo.

Silo
Silo
Silo
Hivatalos képek, Silo / Apple

2012-ben még a 20th Century Fox jelentette be, hogy megvásárolták Hugh Howey Silo című e-könyvének (Magyarországon is ezen a címen jelent meg) a jogait, amiből Ridley Scott és Steven Zaillian szeretett volna nagyjátékfilmet forgatni. 2015-ben Nicole Perlmant kérték fel fel a film forgatókönyvének a megírására, amely végül azért került a polcra, mivel a Disney felvásárolta a 20th Century Fox stúdiót.

A projekt 2018-ban televíziós sorozat formájában, az AMC-nél kapott új életet, amelynek a forgatókönyvét már LaToya Morgan adaptálta az AMC Studios számára, de mint kiderült, itt is újabb fordulat következett: végül 2021-ben kapta meg végső megjelenési helyét, így hamarosan az Apple TV+-on láthatjuk a 10 epizódból álló sorozatot. Az Apple-nél aztán ismét írót váltott a Silo, és Morgant Morgan helyett már Graham Yost Morgan jelölték meg vezető alkotónak, executive producere pedig Morten Tyldum lett.

Hugh Howey on Twitter: „Your first look at #Silo on @AppleTVPlus! The trailer drops tomorrow! Release date also announced tomorrow. It’s happening, folks! And very soon. pic.twitter.com/juwiSVSawz / Twitter”

Your first look at #Silo on @AppleTVPlus! The trailer drops tomorrow! Release date also announced tomorrow. It’s happening, folks! And very soon. pic.twitter.com/juwiSVSawz

A sorozat főszereplői között olyan színészeket láthatunk majd, mint a Remény rabjaival sztárrá váló Tim Robbins – aki sorozatban utoljára az Itt és Most című fantasy vígjátékben és a Castle Rock thriller sorozatban láthattunk (mindkettő látható volt az HBO-n) – vagy a Mission Impossible 5 és a Dűne sztárja Rebecca Ferguson.

A szinopszis alapján ismét egy remek történetet kapunk : A jövő tönkretett és mérgező világában egy közösség egy óriási föld alatti, több száz emelet mély silóban tengődik. Az itt élő férfiak és nők által alkotott társadalomban úgy hiszik, a szabályok sokasága az ő védelmüket szolgálja.

poszt-apokaliptikus sci-fi
A Silo boritója. A poszt-apokaliptikus sci-fi regényt akár már most is elolvashatjátok.

A várakozások szerint holnap előzetest is kapunk, amivel persze a teljes cikket frissíteni fogom.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.