Gyakori kérdések: Filmek és sorozatok keresése a Netflixen

A Netflix alkalmazásban a filmek és sorozatok külön kategóriákra bontva találhatóak, de mi van akkor, ha elakadtunk a keresésben vagy egyáltalán nincs még előfizetésünk?

Ez az összeállítás azoknak nyújthat hasznos segítséget, akik szeretnének még többet kihozni a szolgáltatásukból, netán készülnek rá előfizetni, de nem tudják, hogy kedvenceiket hol találják.

Korábbi cikkemben már leírtam, hogy milyen felépítésű a Netflix műsortára és hogyan kell a teljes ökoszisztémát használni. Mire jók a különböző stílusú és műfajú profilok, és ezeket hogyan tudjuk úgy átszabni, hogy minél jobban illeszkedjenek azokhoz a változásokhoz, amik alapján választunk magunknak műsorokat.

Viszont talán sokan nem is tudják, de akár úgy is tudunk magunknak estére Netflix filmeket vagy sorozatokat keresni, hogy egyáltalán nem használjuk az applikációt, és ez azoknak lehet különösen hasznos, akik még nem is rendelkeznek előfizetéssel, de szeretnének már előre megbizonyosodni arról, hogy néhány kedvenc alkotásuk valóban megtalálható a műsortárban.

Netflix

Korábban ugyan volt lehetőség arra, hogy ingyenesen kipróbáljuk a szolgáltatást, ami kb. 7 napos időszakot ölelt fel, és pontosan arra volt jó, hogy ebben az periódusban kockázat nélkül át tudjuk nézni a tartalmakat, és akár már a saját lista használatával összeállítsunk magunknak egy kezdeti ajánlórendszert. Ez sajnos megszűnt, és már nem tudjuk előfizetés nélkül megnézni a kiválasztott tartalmat, így sokan úgymond „vakon” kénytelenek felfedezni a rengeteg filmet és sorozatot, pedig erre is van egy megoldás, még ha nem is 100%-os.

Ha a Google keresőben beírjuk az általunk keresett film- vagy sorozatcímet, akkor az egyrészt megjelenik a műsor megtekintése fülön – ami mobilon közvetlen a keresőmező alatt, számítógépen vagy nagyképernyőn pedig általában a jobb szélen külön hasábban helyezkedik el. Ez nem csak azért hasznos, hogy lássuk, a megtekintésre váró műsorunk éppen melyik szolgáltató műsortárában található meg, hanem az átszabott Google TV-ben is ez alapján tudjuk a saját listánkat is összeállítani, és ez bekerül a Google előzmények közé is.

Ha viszont a keresőbe beírjuk a film címét, mellé pedig a Netflix szót, akkor a találati lista első, esetleg második helyén dobja fel az adott tartalom szolgáltatói műsorlapját függetlenül attól, hogy magyarul vagy angolul írtuk be a címét. Ha van előfizetésünk, akkor rögtön megnyílik az applikáció – igen, mobilon is, ha pedig nincs még Netflix fiókunk, akkor egy átdolgozott speciális műsorlapot kapunk, amiből rengeteg hasznos információt nyerhetünk, előzetesektől kezdve a kapcsolódó tartalmakig, ami lényegében hasonlít az applikáción található felülethez, ami majd a reklámokkal támogatott opció hazai bevezetésénél erre is külön nyújt majd tájékoztatást.

Ami még ennél is jobb, az a JustWatch alkalmazás, amelynek már van különböző eszközökre optimalizált alkalmazása is (Android, Android TV, Google TV, IOS, Pc, Mac), és ezen közel 100%-os eredményt kaphatunk az adott tartalom elérhetőségéről, ami csupán az országonként elérhető hangsávokat nem mutatja.

Az alkalmazással lehetőségünk van saját listát állítani, és közvetlenül a kiválasztott műsor adatlapjáról lejátszást is indítani, már ha össze vannak kapcsolva az adott szolgáltatással. Sok esetben már a magyar feliratos plakátokkal is találkozhatunk, így valóban hasznos lehet előfizetés előtt feltérképezni a kínálatot, hogy az általunk keresett filmek vagy sorozatok megtalálhatóak-e az aktuális műsortárban.

Arra is érdemes figyelni, hogy néhány műsor csak rövid ideig érhető el a Netflixen, ezért érdemes sietni a megtekintéssel, nehogy lemaradjunk róla.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.