Itt a bejelentés: Márciusban érkezik a Luther Netflix film, Idris Elba főszereplésével

Itt a Netflix Luther film premier: márciusban érkezik a műsortárába a Luther: A Lemenő Nap (Luther: The Fallen Sun) saját gyártású original film, ami akár önmagában, a sorozat nélkül is megállhatja a helyét, új szereplőkkel, és csavaros történettel.

Luther Netflix
Luther. Idris Elba as John Luther in Luther. Cr. John Wilson/Netflix © 2023

Három év telt el azóta, hogy Idris Elba Luther című sorozatának a fináléját a BBC 2019-ben bemutatta. Luther azonban 2023-ban visszatér, mégpedig a történet filmes folytatásaként, amiről immár új részleteket is megtudhatunk.

A finálé óta Elba több filmben is feltűnt: Láthattuk Brixton Lore szerepében a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című filmben, majd a Netflixen következett A vadnyugat törvényei szerint western, amelyben Rufus Buck törvényen kívüli bandafőnök szerepét játszotta, és a Thor: Szerelem és mennydörgéssel nagyvásznon és a Disney+ segítségével a televízióban is láthatta őt a közönség.

A történet bizonyos tekintetben folytatódik – nyilatkozta a rendező Jamie Payne, hiszen aki a sorozatot az első évadtól a filmig tekinti át, annak az egész történet folyamatos lesz. Viszont mivel a filmnek egy nagyobb platformot adtak – egy globális nagyközönség számára, ezért azt is fontosnak tartották, hogy aki először a filmet látja, az is egy saját történetet kapjon, akár az előzmények ismerete nélkül.

Luther Netflix

Így tehát arra is lesz majd lehetőség, hogy Luther karakterének ismerete nélkül valaki megnézni a Netflix Luther filmet, majd utána visszamenőleg megnézi a teljes sorozatot.

Ennek a történetnek a középpontjában az antihős található, az elhivatott, a pusztító, a zaklatott, fordulatokkal teli találkozásokkal. A történet folytatásában egy hátborzongató sorozatgyilkos terrorizálja Londont, miközben a zseniális, de kegyvesztett nyomozó, John Luther (Idris Elba) rács mögött ül. Kétségbeesésében, hogy nem sikerült elfognia a kiberpszichopatát, Luther úgy dönt, megszökik a börtönből, hogy bármi áron befejezze a munkát, amit elkezdett.

A filmben néhány új arcot is megismerhetünk majd, ilyen lesz például Cynthia Erivo és Andy Serkis frissen bemutatott karakterei, de Luther motivációi most is ugyanazok maradnak, amilyenek a sorozatban voltak.

A Luther sorozat mind az 5 évada elérhető magyarul az HBO Maxon.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.