Kiemelt témák: Wednesday I The Last of Us I You 4 I 2023 újdonságok

Vb 2022 mai meccsek: Franciaország-Lengyelország és Anglia-Szenegál nyolcaddöntő párosítás

Katari foci-vb, kieséses szakasz, 14. nap: Nyolcaddöntő párosításokkal, és izgalmasabbnál izgalmasabb meccsekkel folytatódik az idei futball világbajnokság, amikor már nem fér bele a hibázás lehetősége, és a vesztes kénytelen hazarepülni Katarból. Követve az utolsó csoportmeccsek idősáv-beosztását, az egyenes kieséses szakaszban is két időpontban láthatunk majd mérkőzéseket rögtön két olyan csapattal a tévében, akik a végső győzelemre is esélyesek lehetnek.

Kezdésnek az aktuális világbajnok Franciaország csap össze Lengyelországgal, majd ezt követően este érkezik Kane, Saka és Rashford, akik Szenegál csapatával fognak megmérkőzni. Mindkét meccset vasárnap játsszák.

Szerencsére az idei katari vb meccseit már nem csak hagyományos módon, kábelen tudjátok figyelemmel követni, hiszen legális online sportos streaming platformon, online TV-n vagy akár ingyenesen is nézhetőek, erre pedig több opció is rendelkezésre áll Magyarországon.

Így tudod nézni a 2022-es vb meccseit:

Így tudod nézni a 2022-es katari FIFA-világbajnokság meccseit online és kábelen

Mikor játsszák a nyolcaddöntő meccseket?

A mérkőzéseket december 4-én vasárnap rendezik meg, két különböző időpontban. A délutáni Franciaország–Lengyelország meccset 16:00-kor rendezik meg Dohában az Al Thumama Stadionban. Az Anglia–Szenegál összecsapást 20:00-kor Al-Horban, az Al Bayt Stadionban.

A nyolcaddöntő párosításokat már csak kizárólag az M4 Sport közvetíti HD minőségben.

Ez várható:

Tovább élesedik a verseny a katari vébén, és aki itt hibázik, annak nincs már lehetősége a javításra. Dohában találkozik egymással a regnáló világbajnok Lengyelországgal, akik csupán egy hajszállnak köszönhetően jutottak tovább a C csoportból. A franciák viszont esélyeshez méltóan csoportelsőként jutottak tovább, ugyanakkor Tunézia ellen elszenvedett vereségüket követően sokkal hatékonyabban kell futballozniuk, ha a legjobb 8 közé szeretnének kerülni.

A két csapat legutóbb 1994 és 1995-ben egy Európa bajnoki selejtezőn találkozott egymással oda-vissza, és a az első mérkőzés 0:0 után a Parc des Princes-ben egy 1:1-es döntetlen született. Azóta három barátságos meccset játszottak, ami két francia sikert eredményezett.

Anglia viszont még soha nem találkozott hivatalos FIFA mérkőzésen a Szenegál válogatottal, így a vasárnapi meccs lesz az első, ami beíródik a labdarúgás történetébe. Gareth Southgate csapata Wales legyőzésével a B csoport élére ugrott, és egyértelműen a párharc esélyesének számít. Többek között az is a háromoroszlánsok esélyeit növeli, hogy három évtiezede nem kaptak ki afrikai válogatottól, így tehát Szenegál lehet a 21. csapat, akiket legyőzhetnek, ami viszont ezúttal sem tűnik egyszerű feladatnak.

Szenegál az A csoportból jutott tovább Hollandia mögött, és Ecuador legyőzésével letették névjegyüket a katari vébé mezőnyébe. A Chelsea-ben játszó Koulibaly vagy a szintén a PL-ben, a Watfordban futballozó Ismaila Sarr is jól ismerheti az angol légkört, így mindketten okozhatnak néhány kellemetlen percet a háromoroszlánosoknak, akik szeretnének december 18-án ott lenni a döntőben is.

VB 2022, 15. nap:

További vb program, nyolcaddöntők:

Hétfő: Japán-Horvátország 10:00

Hétő: Brazília-Dél-Korea 20:00

Elérhetőségek:

Direct Now link (előfizetés szükséges): bit.ly/3ucNykR

Vodafone TV: https://tv.vodafone.hu/

M4 Sport link (élő adás): https://m4sport.hu/elo/mtv4live

A mérkőzések összefoglalója, amit a lefújást követően itt tudtok megnézni:

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.