Vb 2022 mai meccsek: Wales–Anglia és Irán–Egyesült Államok, így változik a vb menetrend

A keddi vb meccsekkel megváltozik az eddig megszokott vb menetrend. A világbajnokság nyitómeccse után, azaz múl hétfő óta az első meccset délelőtt 11 órától láthattuk, majd ezt követte a 14:00, a 17:00, majd az esti 20:00-ás kezdés. Ez mostantól úgy módosul, hogy az utolsó csoportkör mérkőzéseit, tehát már a Hollandia-Katar és az Ecuador-Szenegál összecsapást is egy időben rendezik, jelen esetben 16:00 kezdéssel.

A folytatásban majd este a Wales–Anglia és az Irán–Egyesült Államok következik, és ez egészen a péntekig így is marad. Onnantól következik majd a nyolcaddöntős párosítás, és már csak egy-egy meccset láthatunk, de ez a kétsávos időbeosztás továbbra is megmarad.

Azonban szerencsére az idei katari vb meccseit már nem csak hagyományos módon, kábelen tudjátok figyelemmel követni, hiszen legális online sportos streaming platformon, online TV-n vagy akár ingyenesen is nézhetőek, erre pedig több opció is rendelkezésre áll Magyarországon.

Így tudod nézni a 2022-es vb meccseit:

Mikor játsszák az esti vb meccseket?

A mérkőzéseket november 29-én kedden, este 20:00-kor rendezik meg. A Wales-Anglia összecsapást az al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadionban, az Irán-Egyesült Államok találkozót pedig Dohában, az al-Tumama Nemzetközi Stadionban.

  • A Wales – Anglia az M4 Sport -on követhető (HD)
  • Az Irán – Egyesült Államok az M4 Sport+/Duna World csatornán, ami hagyományos módon csak SD felbontású, viszont weben vagy applikációval HD.

A foci vb izgalmai tovább folytatódnak, és ismét pályára lépnek az angolok, akik eddig viszont adósak maradtak a jó játékkal, és még gól sem tudtak szerezni. Az első mérkőzésen az amerikai csapat ellen elért 0-0-ás döntetlen után Wales már papíron (is) egy könnyebb ellenfélnek tűnik, de Bale-el felálló csapat elleni ütközet mindig kiemelt mérkőzésnek számít a szigetországban. Legutóbbi 5 találkozásuk alkalmával viszont egészen jól ment a gólgyártás, hiszen az angol válogatott 9 gólt is szerzett a tagország ellen, és csupán egyetlen árva gól kaptak, még 2016-ban.

Ami Wales-t illeti, a válogatott szinte lehetetlen helyzetbe került, hogy Irán ellen 2-0-ás vereséget szenvedtek, és a 86. percben még Wayne Hennesseyt is kiállították, ami után a csapat szinte összeomlott. Most innen kellene felállniuk az angol csapat ellen, és előzetesen valószínűleg úgy számolhattak, hogy egy iráni győzelem mellé beleférhet ellenük egy esetleges vereség is, mivel igazából majd az amerikai csapat ellen kellene kiharcolniuk a továbbjutást, már ha annak a meccsnek lesz reális tétje egyáltalán.

Az USA viszont kimondottan jól, és szervezetten játszott Anglia ellen, és most az Iráni csapatot kellene megverniük, ami ha sikerülne, nyugodtabban várhatnák a csoportzáró wales-i összecsapást. Az amerikaiak helyzetét azonban bonyolíthatja, hogy Irán egy feltüzelt mérkőzésen tudott nyerni a csoport első meccsén, és amennyiben ez a győzelmi éhség kitart az esti meccsig, egy adrenalintól, és önbizalomtól fűtött iráni csapat futhat ki Dohában, ami után szinte bármilyen eredmény elképzelhető. Még olyan is, amit már láthattunk néhányszor ezen a vébén.

További vb program:

Szerda, D csoport, Tunézia–Franciaország 16:00

Szerda, D csoport, Ausztrália–Dánia 16:00

VB 2022, 10. nap:

Elérhetőségek:

Direct Now link (előfizetés szükséges): bit.ly/3ucNykR

Vodafone TV: https://tv.vodafone.hu/

M4 Sport link (élő adás): https://m4sport.hu/elo/mtv4live

M4 Sport Plus / Duna World: https://m4sport.hu/elo/mtv4plus/

A mérkőzések összefoglalója, amit a lefújást követően itt tudtok megnézni:

#vb2022 #sportstreaming #műsoronplus #vbprogram

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.