Vb 2022 mai meccsek: Tunézia–Franciaország és Ausztrália–Dánia, így változik a vb menetrend

Folytatódik a katari foci-vb: A keddi vb meccsekkel megváltozik az eddig megszokott vb menetrend. A világbajnokság nyitómeccse után, azaz múl hétfő óta az első meccset délelőtt 11 órától láthattuk, majd ezt követte a 14:00, a 17:00, majd az esti 20:00-ás kezdés. Ez mostantól úgy módosul, hogy az utolsó csoportkör mérkőzései, tehát a D csoportból már a Tunézia–Franciaország és az Ausztrália–Dánia összecsapást is azonos időben rendezik, jelen esetben 16:00 kezdéssel.

A folytatásban majd este a C csoportban Lengyelország–Argentína és az Szaúd-Arábia–Mexikó lesz műsoron, és ez az időbeosztás egészen péntekig így is marad. Onnantól következik majd a nyolcaddöntős párosítás, és már csak egy-egy meccset láthatunk, de ez a kétsávos időbeosztás továbbra is megmarad.

Azonban szerencsére az idei katari vb meccseit már nem csak hagyományos módon, kábelen tudjátok figyelemmel követni, hiszen legális online sportos streaming platformon, online TV-n vagy akár ingyenesen is nézhetőek, erre pedig több opció is rendelkezésre áll Magyarországon.

Így tudod nézni a 2022-es vb meccseit:

Mikor játsszák a délutáni vb meccseket?

A mérkőzéseket november 30-án szerda délután 16:00-kor rendezik meg. A Tunézia–Franciaország összecsapást az al-Rajján, Education City Stadionban, az Ausztrália–Dánia találkozót pedig az al-Vakra, al-Dzsanúb Stadionban.

  • A Tunézia–Franciaország az M4 Sporton követhető (HD)
  • Az Ausztrália–Dánia az M4 Sport+/Duna World csatornán, ami hagyományos módon csak SD felbontású, viszont weben vagy applikációval HD.

A szerdai nap első összecsapásán a regnáló világbajnok játszik a Ferencváros középpályásával, Aissa Laidounittal is felálló tunéziai nemzeti válogatottal. A gallok jól kezdték a vébét, hiszen Ausztrália után Kylian Mbappé duplájával végül legyűrték a minden világeseményre „titkos” esélyesként érkező dán válogatottat is, akik viszont a párhuzamosan zajló mérkőzésen az ausztrálokkal fognak megmérkőzni.

A mérkőzés egyik fontos kérdése, hogy Franciaország mennyire hajtja majd ki magát Tunézia ellen, akik az Ausztrálok ellen elszenvedett 1-0-ás vereségükkel szinte reménytelen helyzetbe kerültek. A két csapat legutóbb 2010 májusában egy barátságos mérkőzésen találkozott egymással, ahol egy 1-1-es döntetlen született, ami ezen a vébén még a franciák első pozícióját is veszélyeztetné.

A másik mérkőzésen viszont sokkal izgalmasabb párharcra számíthatunk, hiszen Dánia vereséggel, Ausztrália pedig a marokkóiak ellen elér győzelmükkel készülhetnek, ám számukra elég egy döntetlen is. A két csapat utoljára a 2018-as Oroszországban rendezett világbajnokságon találkozott, ahol a csoportmeccsek során egy 1-1-es döntetlen született, ami később Dánia továbbjutását jelentette. Ők az ezüstérmes horvátoktól kaptak ki tizenegyesekkel, ami azt is jelzi, hogy Dánia ott lehet a legjobbak között is.

További vb program:

Csütörtök, F csoport, Horvátország–Belgium 16:00

Csütörtök, F csoport, Kanada–Marokkó 16:00

VB 2022, 11. nap:

Elérhetőségek:

Direct Now link (előfizetés szükséges): bit.ly/3ucNykR

Vodafone TV: https://tv.vodafone.hu/

M4 Sport link (élő adás): https://m4sport.hu/elo/mtv4live

M4 Sport Plus / Duna World (csak weben HD adás): https://mediaklikk.hu/duna-world-elo/

A mérkőzések összefoglalója, amit a lefújást követően itt tudtok megnézni:

#vb2022 #sportstreaming #műsoronplus #vbprogram

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.