Kiemelt témák: Wednesday I The Last of Us I You 4 I 2023 újdonságok

Vb 2022 mai meccsek: Hollandia–Katar – Ecuador–Szenegál, így változik a vb menetrend

A keddi vb meccsekkel megváltozik az eddig megszokott vb menetrend. A világbajnokság nyitómeccse után, azaz múl hétfő óta az első meccset délelőtt 11 órától láthattuk, majd ezt követte a 14:00, a 17:00, majd az esti 20:00-ás kezdés. Ez mostantól úgy módosul, hogy az utolsó csoportkör mérkőzéseit, tehát már a Hollandia-Katar és az Ecuador-Szenegál összecsapást is egy időben rendezik, jelen esetben 16:00 kezdéssel.

A folytatásban majd a Wales–Anglia és az Irán–Egyesült Államok következik, és ez egészen a péntekig így is marad. Onnantól következik majd a nyolcaddöntős párosítás, és már csak egy-egy meccset láthatunk, de ez a kétsávos időbeosztás továbbra is megmarad.

Azonban szerencsére az idei katari vb meccseit már nem csak hagyományos módon, kábelen tudjátok figyelemmel követni, hiszen legális online sportos streaming platformon, online TV-n vagy akár ingyenesen is nézhetőek, erre pedig több opció is rendelkezésre áll Magyarországon.

Így tudod nézni a 2022-es vb meccseit:

Így tudod nézni a 2022-es katari FIFA-világbajnokság meccseit online és kábelen

Mikor játsszák a délutáni vb meccseket?

A mérkőzéseket november 29-én kedden, 16:00-kor rendezik meg. A Hollandia-Katar összecsapást az al-Hor, al-Bajt Stadionban, az Ecuador-Szenegál találkozót pedig a al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadionban.

Hollandia váratlanul döntetlent ért el Ecuador ellen az A csoport második mérkőzésén. Góljukat a PSV 23 éves csatára Cody Gakpo szerezte, aki már a felkészülési mérkőzéseken is betalált, és a belgák ellen is a csapat legjobb játékosának bizonyult. Katar ezzel szemben viszont egy 3-1-es vereséggel nyitott Szenegál ellen, és jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a közel-keleti válogatott nem képes lépést tartani a nagyok játékával, és sokkal inkább egy tisztes helytállás kiharcolására lehet csak az esélyük.

Ecuador örülhetett jobban a hollandok elleni döntetlennek, és a mutatott játék alapján inkább közelebb álltak a győzelemhez. Amíg a La Tri-ként is becézett válogatott 15 lövést eresztett meg a Noppelt kapuja felé, addig a holland csapat csak 4 próbálkozásig jutott, viszont helyzetkihasználás tekintetében sokkal jobbak, mint a dél-amerikai csatárok.

Szenegál önbizalmának jót tett, hogy ők kezdhettek Katar ellen ezen a vb-n, viszont Ecuador már egy teljesen mást szintet képvisel. A Boulaye Dia és Famara Diedhiou csatárpáros meggyőző teljesítményt nyújtottak, ám abból a meccsből nehéz hosszútávú következtetéseket levonni, és a felkészülési meccsek során az Irán elleni döntetlen követően attól a holland csapattól szenvedtek vereséget, amelyikkel végül egy csoportba is kerültek, és az utolsó meccsükön könnyen előfordulhat, hogy pont ellenük kellene kiharcolni a továbbjutást.

További vb program:

B csoport, Wales–Anglia 20:00

B csoport, Irán–Egyesült Államok 20:00

VB 2022, 10. nap:

Elérhetőségek:

Direct Now link (előfizetés szükséges): bit.ly/3ucNykR

Vodafone TV: https://tv.vodafone.hu/

M4 Sport link (élő adás): https://m4sport.hu/elo/mtv4live

A mérkőzések összefoglalója, amit a lefújást követően itt tudtok megnézni:

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.