Bámulatos karácsonyi animációval készül a Netflix, az időálló klasszikus új dalai magyarul is megszólalnak majd

Sokan dolgozták már fel Charles Dickens klasszikus meséjét a Karácsonyi éneket, amelyet a Netflix decemberben egy újabb zenés remake-kel told meg, amely kellő ráhangolódást nyújthat az ünnepi készülődéshez.

A december 2-án Hurrápénteken érkező Scrooge: Karácsonyi ének (Scrooge: A Christmas Carol) című film abból a szempontból biztosan egyedi lesz, hogy nem élőszereplős változatban kerül fel a műsortárba, hanem egy musical-szerű animációban elevenednek meg a szereplők, Olivia Colman, Luke Evans és Johnny Flynn közreműködésével. Az új netflixes produkció igyekszik hű maradni az eredeti regény irányvonalához, és az előzetest látva a készítők mindent megtettek annak érdekében, hogy az egész család számára egy új élménnyel egészítsék ki a karácsonyi hangulatot.

Az animációs film a Timeless Films és az Axis Studios közreműködésével készült Stephen Donnelly rendezésében, amelyben Charles Dickens kortalan legendája születik újjá a karácsonyi történet természetfeletti, időutazós zenei adaptációs formájában. Scrooge-nak már csak a szenteste marad hátra, hogy szembenézzen a lelkével és múltjával, hogy egy szebb jövőt építsen. A zenés produkcióban a legendás, és kétszeres Oscar-díjas Leslie Bricusse OBE újrakomponált dalait akár magyarul is meghallgathatjuk majd (ide kattintva már elérhető az applikációban).

A Netflix meglehetősen jól válogatja az ünnepi animációs filmjeit. Elég csak a három éve megjelent Klaus, a karácsony titkos történetére, vagy az Angela karácsonya 1,2 részére gondolni.

A Scrooge: A Christmas Carol zenéjét a 2021-ben elhunyt Leslie Bricusse OBE írta, aki hosszú pályafutással büszkélkedhetett a szakmában: munkájáért például két Oscar-díjat és egy Grammy-díjat is nyert. Jeremy Holland-Smith is dolgozott a film zenéjén, aki hangszerelőként és producerként is tevékenykedett. A film producerei Ralph Kamp, Andrew Pearce és Bricusse, társproducerként pedig Rebecca Kamp és Gareth Kamp csatlakozott.

Első képek a produkcióból:

#netflixvilág #karácsonyiének

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.