Exkluzív betekintés: Így készült az 1899, a Dark alkotóinak új misztikus sorozata a Netflixre

Oszd meg a cikket másokkal is:

Több mint egy éve írtam arról, hogy berlinben megkezdődött a Dark alkotóinak, Jantje Friese és Baran bo Odar új misztikus sorozatának a forgatása. A projektet már 2018 óta készítették elő, és végül az 1899 munkacímet viselő új széria a közönségkedvencnek számító, és szintén német gyártásban készült  Dark utolsó évadát követően, tavaly májusban kezdték meg a forgatást.

Külön említést érdemel, hogy az 1899 korunk legfejlettebb stúdiótechnikájával készült, amelyet a Babelsberg Stúdióban állítottak fel, ami jelenleg is Európa legnagyobb dinamikus LED-fal technikája. Ez a gigantikus LED-fal 22.8 méter (75 láb) átmérőjű és 7 méter (23 láb) magas, és hozzávetőleg 4500 négyzetméternyi felvételi terület foglal magába. A technológia segítségével eddig nem látott részletességgel tudják a szereplők mögé elhelyezni a hátteret, ami szemben az eddig alkalmazott zöld háttérrel, megkönnyíti az utómunkát, és sokkal nagyobb felbontású képet is eredményez.

Az 1899 című sorozat november 17-én csütörtökön érkezik a Netflixre.

Jon Favreau is hasonló technikát alkalmazott a Disney-nek készített A Mandalóri Star Wars sorozatnál, és több más projektnél is visszaköszönnek a LED-fal által életre keltett csodálatos látványvilág nagyfelbontású elemei.

Most a Netflixnek köszönhetően bepillantást kapunk néhány kép erejéig, hogyan is kell ezt a gigantikus LED-falat elképzelni, és milyen volt a forgatási élmény ekkora felülettel a színészek háta mögött, amelyet Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, Alexandre Willaume és Anton Lasser tapasztalt a forgatás alatt.

képek a forgatásról:

A képek a Netflix engedélyével kerültek közlésre. Forrás: Netflix

#netflixvilág #1899