Kiemelt témák: Wednesday I The Last of Us I You 4 I 2023 újdonságok

Korrupció: A Netflix külön dokuban foglalkozik a FIFA-botrányaival, amit még a világbajnokság előtt bemutatnak

A FIFA titkai (FIFA Uncovered) címmel érkezik tényfeltáró mini-dokumentumfilm-sorozat a Netflixre. A november 9-én szerdán bemutatásra kerülő botránydoku bő egy héttel a nyitómeccs előtt debütál, összesen négy epizódból fog állni, de már most garantálható, hogy komoly indulatokat gerjeszthet – nem csak a szurkolók körében.

A következő FIFA világbajnokságot Katarban rendezik rendhagyó módon novemberben, amelynek a nyitómeccse hazai idő szerint november 20-án délután 5 órakor kezdődik a házigazda Katar és Ecuador összecsapással. Eredetileg nem a hazai csapat nyitotta volna meg a világbajnokságot, ám a FIFA korrigálta és átrendezte az első fordulót, és nem csak ez az egyetlen furcsaság a közel-keleti arab emírségben megrendezésre kerülő esemény körül. Kizsákmányolt rabszolgamunkások építették a stadionokat, és a közvetítési jogdíjak is átláthatatlanok néhány régióban, például Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is.

A Netflix dokuszériája többek között megvizsgálja a szövetség ellen felhozott korrupciós vádakat, néhány nappal azelőtt, hogy kezdetét vegye minden idők egyik legfurább és legdrágább világbajnoksága Katarban. Maga Sepp Blatter, korábbi FIFA elnök is beismerte, hogy hiba volt odaítélni az arab országnak a rendezés jogát, amely az eddigi gyakorlattól eltérően nem nyáron, hanem télen kerül megrendezésre.

A sportvezetőt hat évig vizsgálta a szervezet, amely végül felmentette Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) volt elnökével együtt, ám a svájci ügyesség máris fellebbezett, így a FIFA-szappanopera tovább folytatódik, amit várhatóan a Netflix doku is élesen befolyásolhat.

Első előzetes:

FIFA Uncovered | Official Trailer | Netflix

From power struggles to global politics, an exploration of FIFA reveals the organization’s checkered history – and what it takes to host a World Cup. SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading streaming entertainment service with 221 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries, feature films and mobile games across a wide variety of genres and languages.

frontkép: Fifa titkai /Netflix

#netflix #fifa #katarvilágbajnokság

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.