Doctor Who Magyarországon: A Disney+ lett a kultikus sci-fi sorozat globális otthona

Megállapodott egymással a BBC és a Disney Branded Television, hogy a közkedvelt brit sci-fi sorozat a Doctor Who elérhetővé válik Disney+-on. – jelentette be a Doctor Who következő Doktora Ncuti Gatwa a Live with Kelly and Ryannel című műsorban.

Az új megállapodás értelmében a Doctor Who franchise a Disney+-nak köszönhetően új közönségre találhat világszerte – többek között Magyarországon is, ám a brit piacon továbbra is a BBC marad a kultikus sorozat otthona.

Charlotte Moore, a BBC tartalomért felelős igazgatója szerint az új globális elérésű partnerük a Disney+ tökéletes platform ahhoz, hogy az egyik legnagyobb brit sorozatot a világ többi részére is eljuttassák. Russell T Davies Doctor Who-val kapcsolatos víziója mindig is kimaradt ebből a nagy globális világképből, így a Disney-vel kötött új együttműködés még magasabb szintre emelheti.

A Disney 150 piacon készül bemutatni a Doctor Whot – magyarul Ki vagy, doki sorozatot a Disney+ streaming platformon, ami nálunk korábban hézagos évaddal az RTL Klub (amit ma már simán RTL-nek hívnak) és az AXN mutatott be lineárisan. A jövőre 60 éves ikonikus brit sci-fi sorozat 1963-ban debütált a BBC csatornán, és már 36. évadánál tart.

A sorozat jövőre lesz hatvanéves, és az évfordulóra visszatér a sorozat két legismertebb szereplője: a nézők szavazatai alapján legnépszerűbb doktor, David Tennant, illtve Catherine Tate. A Disney+ globális megjelenése is a jövő évben esedékes jubileumra van ütemezve.

#disneyplus #doctorwho

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.