Az RTL saját streaming platformja nagyot merítve törhet a Netflix vagy a Disney babérjaira?

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az RTL belép a streamingpiacra, és saját streamingszolgáltatást indít RTL+ néven.

Ez lesz az első előfizetéses, reklámmentes streamingplatform, amelynek célja, hogy helyi tartalmat kínáljon az előfizetőknek – áll a kereskedelmi csatorna közleményében. 12 hónap alatt 12 exkluzív produkció érkezik majd a felületre: az RTL+-on debütál majd a Zámbó Jimmy életét és halálát feldolgozó sorozat, A Király és az On The Spot következő évada, valamint számos további, saját gyártású, kizárólag erre a felületre készülő RTL produkció, fikciós sorozat és reality egyaránt. Az RTL+-on összesen 5000 órányi tartalom, amerikai mozifilm és sikersorozat, köztük számos magyarországi premier várja majd az előfizetőket. 

Az RTL+-ba integrálódnak a RTL jelenlegi digitális videóplatformjai, az RTL Most és az RTL Most+. A jelenlegi RTL+ lineáris csatorna neve RTL HÁROM-ra változik majd.

A magyar kereskedelmi csatornák saját streaming platformjai:

  • TV2 Csoport:

TV2 Play, TV2 Play Prémium

  • RTL:

RTL+

Az RTL+-on belül három csomag lesz elérhető. Ebből kettőt jelenleg RTL Most és RTL Most+ néven már ismer a közönség, hiszen az új szolgáltatásba integrálódnak az RTL jelenlegi videóplatformjai RTL+ Light és RTL+ Active néven. Így a digitális szolgáltatásnak lesz előfizetéses, valamint bizonyos tévéelőfizetéssel, illetve egy szimpla regisztrációval elérhető felülete is.

A jelenlegi, RTL+ nevű lineáris tévécsatorna október 28-tól RTL HÁROM néven lesz majd elérhető, profilját tekintve pedig filmcsatornává alakul át.

Mit láthatunk az RTL+-on?

Az RTL+ előfizetéses platformján látható majd a Ki vagy te? című nyers, bevállalós, fiatal felnőttekről szóló sorozat. Az RTL+ előfizetéssel rendelkező felhasználói egy csapat fiatal fotós álmait, útkeresését követhetik végig, amelyet megkavar egyikük rejtélyes halála. Útkeresésüket a Lengyel Tamás által alakított fotósmester irányítja, mellette Pásztor Virág alakítja a másik főszerepet. A közeljövőben szintén itt indul majd a nagyon sikeres első évad után a Mellékhatás folytatása is.

Egy több évre szóló megállapodás eredményeként az RTL+ előfizetéssel rendelkező felhasználói számára lesz látható a jövőben a népszerű dokumentumfilm-sorozat, az On The Spot is. Cseke Eszter és S. Takács András a jól ismert sorozat vadonatúj évada mellett további dokumentumfilmekhez is a nevét adja, valamint minden évben az ő válogatásuk és ajánlásuk alapján hozza majd el az RTL+ előfizetőinek a világ dokumentumfilm-termésének legjobb, fesztiválokat megjárt alkotásait is.

Az RTL+ előfizetéses felületén indul el az Amit tudni akarsz… című tematikus ismeretterjesztő sorozat is, valamint itt lesz majd látható az utóbbi évek legjobb magyar természetfilmje, a Vadlovak, és a magyar szinkron történetét bemutató Magyar hangja is.

A fikció és a dokumentumfilm mellett természetesen a legnépszerűbb tévés arcok sem hiányozhatnak majd az RTL+-ról. A Celeb vagyok, ments ki innen! után Sebestyén Balázs is az RTL+ előfizetői számára lesz látható legközelebb, hiszen itt indul majd a Gyertek át! legújabb évada.

Mindezek mellett az RTL+ előfizetéses szolgáltatásában elsőként lehet majd látni Magyarországon szinkronizálva a német vagy holland közönség körében már sikerrel futó sorozatokat. Így érkezik a Mocro Maffia, a Black Tulip, a Faking Hitler vagy a tavaly nagy sikerrel Magyarországon is bemutatott Sisi sorozat legújabb évada.

A sportrajongóknak szintén érdemes lesz az RTL+ előfizetéses streaming szolgáltatását választani, hiszen az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga futballmérkőzéseinek többsége szintén ezen a platformon lesz majd elérhető.

A későbbiekben számos jelentős reality műsorral készül az előfizetéses streamingplatform, 2023-ban például ide érkezik majd a Feleségek luxuskivitelben is.

Ami jelentős változást jelenthet majd, hogy Az RTL+ előfizetői mindezeken felül minden más RTL-es tartalmat, mint például az X-Faktort, A mi kis falunkat is reklám nélkül visszanézhetik a felületen.

Mikor lesz elérhető az RTL+?

Még nincs pontos indulási dátuma, azonban a lineáris RTL+ október 28-tól szűnik meg.

#műsoronplus #tv