Exkluzív: Vad és véres lesz Emily Blunt új westernsorozata, nálunk az HBO Max fogja bemutatni

Már elérhető a The English című vadnyugati limitált drámasorozat hivatalos előzetese, ami a Hang nélkül franchise filmekből is ismert Emily Blunt és Chaske Spencer (Wild Indian, Echo ) főszereplésével készült.

A limitált sorozat mind a hat epizódja egyszerre érkezik november 11-én az Amazon Prime Videora, viszont a hivatalos tájékoztató szerint a Magyarországi bemutató az HBO Maxon lesz. A sorozat az Amazon Studios és a BBC koprodukciója, nemzetközi értékesítési partnere viszont az All3Media. Ausztráliában, Kanadában, Észak-Amerikában, Új Zélandon, valamint az északi régiókban kerül fel az Amazon illetve a BBC streaming felületére, Európa többi részére azonban megosztva kerül: Ennek értelmében például Franciaországban a Canal+-, Hollandiában, Belgiumban, és Luxemburgban a Disney+, a kelet-közép régiókban, köztük Magyarországon pedig az HBO Max fogja műsorára tűzni, ahogyan az Átutazó (The Tourist) esetében is.

A The English című westernsorozatot Hugo Blick rendezte (The Honorable Woman, Homályos határ), Emily Blunt pedig executive producerként is közreműködött a Birmingham bandája című sorozat első évadának producerével, Greg Brenmannel. A The English a bosszú és az identitás alapvető témáit boncolgatja, amely bemutatja az 1800-as években tapasztalt faji és hatalmi ellentéteket, a kornak megfelelő véres és drámai betétekkel. A történet szerint egy arisztokrata angol nő, Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) és egy pawnee-i lovas Eli Whipp (Chaske Spencer) 1890-ben összetalálkozik Közép-Amerikában, és együtt átkelnek egy álmokra és vérre épülő erőszakos vidéken, hogy eljussanak wyomingi Hoxem városához.

Mindketten tisztában vannak saját sorsukkal, viszont egyikük sincs tudatában annak, hogy ez a közös múltjukban gyökerezik. Útjuk során egyre vadabb és véresebb akadályokkal kell szembenézniük, amelyek nem csak fizikailag, de pszichésen is próbára teszik a vándorokat.

A The English is már egy ékes példája lehet annak, hogy a nagy népszerűségre számító sorozatokat már nem feltétlen egy platform mutatja be globálisan, netán kontinensekre lebontva. Úgy tűnik, hogy az már sokkal inkább megéri, ha mondjuk Európán belül is több országban, több különböző platform mutatja be ugyan azt a tartalmat. Hasonlóra korábban is volt már példa, de általában nem ennyire széttagoltan – ahogy az Az angol esetében, hogy egy kontinensen 5-6 meghatározó streaming platform is osztozik raja.

első képek:

#műsoronplus #hbozóna #emilyblunt

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.