Jelentős változás lesz a Netflix és a mozik viszonyában novemberben

A streaming szolgáltató már egy ideje szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatá a mozikkal, hogy filmje bekerüljenek a nagy moziláncok műsorkínálatába. Ennek elsődleges oka, hogy kiemelt filmjeit nevezhesse az Oscar-gálára, aminek az a felétele, hogy legalább egy hétig valamelyik Los Angelesi-i vagy New York-i moziban, legalább 7 napig. Ettől a szabálytól csak a pandémia alatt tekintettek el az Akadémiánál, de ezt már eltörölték, viszont a Netflix semmit sem szeretne a véletlenre bízni, ezért több filmje, is mozi ablakot kapott.

Ilyen például Nyugaton a helyzet változatlan című első világháború adaptációs film, amely október 14-től kerül mozikba, viszont netflixes premierje október 28-án Hurrápénteken lesz, majd a Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája című mexikói film november 18-tól, amelynek netflixes premierje december 16-án lesz.

Viszont a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma (Glass Onion: A Knives out Mystery) lesz az első Netflix film, amit az összes nagy brit mozilánc játszani fog. Az Odeon, a Cineworld és a Vue egy exkluzív hétnapos mozi ablakot kap a filmhez november 23. és 29. között, ezután pedig három hétig a mozikban lesz, mielőtt december 23-án megjelenik a Netflixen.

Az AMC Theatres, a Regal és a Cinemark révén mintegy 600 moziban is játsszák az Egyesült Államokban, valamint az AMC tulajdonában lévő Odeon Cinema Group írországi, olaszországi, németországi és spanyolországi termeiben is vetíteni fogják. A filmet kisebb láncok is műsorukra tűzik, köztük az Everyman Cinemasban és a Cineworld tulajdonában lévő Picturehouse, további plusz független mozik is szóba kerültek.

A Netflix folyamatosan kísérleteik vele, hogy miként tudja optimalizálni filmjei mozi ablakát a streaming megjelenéssel. A december 25-én érkező, Noah Baumbach által endezett Fehér zaj is korábban érkezik majd a mozikba. Izgalmas pillanat ez a streaming platformokkal való kapcsolatunkban és az ökoszisztémánk egésze számára – nyilatkozta Tim Richards, a Vue International alapítója és vezérigazgatója. Adam Aron, az AMC elnök-vezérigazgatója pedig úgy fogalmazott; hogy hisznek abban, hogy a mozik és a streamerek továbbra is sikeresen létezhetnek egymás mellett.

Hazai megjelenésről egyelőre viszont nem érkezett információ.

#netflixvilág #tőrbeejtve #fehérzaj #mozi

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.