Így tudod nézni az NHL 2022/2023-as szezonját online és kábelen

Pénteken rajtol Prágában az idei jégkorong szuperbajnokság, az NHL 106. szezonja. A rendhagyó nyitómérkőzésen az O2 arénában a San Jose Shark Nashville Predators csap össze egymással, de ezzel még nincs vége az Arena Series euórpai körútjának.

Október 7-én pénteken 20:00-kor startol az idei NHL szezon a prágai O2 aránából a San Jose Shark Nashville Predators meccsel, majd másnap, október 8-án szombaton a két csapat szintén az O2-ben ismét találkozik egymással. Az észak-amerikai nyitómeccsre várni kell október 11-éig, amikor a Tampa Bay Lightning és a New York Rangers mérkőzése következik a Madison Square Gardenben, valamint a Los Angeles Kings találkozik a Vegas Golden Knights csapatával a Crypto.com Arénában.

Az idei európai Global Series Finnországban folytatódik november 4-én pénteken a Columbus Blue Jackets Colorado Avalanche összecsapása Tempereben a Nokia Arenában, és másnap október 5-én ennek a meccsnek szintén megrendezik a visszavágóját is.

Hogy tudom nézni az NHL meccseket kábelen?

Az elmúlt években az NHL összecsapásait a Network4 csoporthoz tartozó ARENA4 közvetítette, illetve a csoporthoz tartozó AREANA4+ streaming felületen is követni lehetett mérkőzéseket. Az eddigi tájékoztatás szerint az első héten csupán az előszezon 2. heti mérkőzését, a október 4-ei keddi Eisbaren Berlin – San José Sharks, majd a csütörtöki New York Rangers-Boston Bruins meccset láthatjuk, utóbbit hajnali 06:00 kezdéssel. Arról egyelőre nem kaptam tájékoztatást, hogy mennyi mérkőzést, milyen rendszerességgel láthatunk az ARENA4 lineáris csatornán. Amint érkezik pontos válasz, a cikket frissítem a várható mérkőzésszámmal, és néhány időponttal is.

UPDATE: Idén sem lesz élő NHL közvetítés az ARENA4 csatornán.

Hogyan tudod nézni az NHL idei szezonját online?

A meccsek online, azaz streaming elérhetőségére több lehetőség is van már Magyarországon. Az egyik legjobb, és legolcsóbb megoldás a Direct One szolgáltatás a Direct Now, amely tartalmazza az ARENA4 (A4) csatornát, ráadásul HD minőségben. Így azokat a meccseket, amiket az A4 a műsorára tűz, szabadon nézhetjük akár 5 különböző eszközön visszanézhető formában is, ráadásul a tematizált műsorajánlóval és műsorkártyákkal az élmény nagyon hasonló a Netflix vagy az Disney+ platformon megszokott műsornézéshez. a Direct Now alkalmazásban (ami gyakrolatilag egy streaming platformnak is tekinthető, van Android, Apple és okostévés alkalmazása is,) már a Smart Now vagy a Plus Now csomag is tartalmazza az ARENA4 HD csatornát. A csomagok elérhetőek listaáron vagy 12 év határozott szerződéssel is. UPDATE: A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is csak felvételről láthatunk NHL meccseket hagyományos TV csatornán online formában.

Smart Now 2.590 Ft/hó (12 hónapos szerződési akcióval, ami magában foglal további 66 csatornát)

Plus Now 3. 590 FT/hó (12 hónapos szerződési akcióval, ami magában foglal további 83 csatornát is)

A másik megoldás az ESPN Player, amelynek az ára sajnos a dollár árfolyama szerint ingadozik. Mivel az ESPN tavaly kötött 7 éves szerződésével streaming jogot szerzett az NHL európai )közte Magyarországon is) közvetítésekre – amely átvette a korábbi NHL TV közvetítési rendszerét (az NHL appból már közvetlen az ESPN platformjára is el lehet jutni) és szinte valamennyi mérkőzést elérhetővé is tesznek. Ráadásul a platformon megtalálható még az MLB, az egyetemi kosárlabda vagy a lacrose liga mérkőzései, további háttérműsorokkal. Rendszeres NFL és NBA összefoglalók és színesítik a műsorkínálatot. A meccseket élőben és on demand formában is láthatjuk.

Az ESPN Player már közvetíteni fogja a nyitómeccset is, továbbá az előszezon 2. hetét már élőben is követhetjük élőben vagy on demand formában.

Az ESPN Player árai:

Havi 11,99 vagy éves 79,99 dollár. Android és IOS eszközökkel is elérhető.

Az ARENA+ is várhatóan közvetít majd mérkőzéseket, és október 5-én szerda hajnalban élőben láthatjuk az előszezon 2, hetéből a Eisbaren Berlin – San José Sharks, és a New York Rangers-Boston Bruins mérkőzéseket. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy nem látjuk magyar kommentárral a pénteki prágai O2 aránából a San Jose Shark Nashville Predators meccset.

UPDATE: Lesznek élő meccsek. Az első kör közvetítései:

október 4-én: Eisbaren Berlin-San Jose Sharks 19:30
október 6-án: New York Rangers-Boston Bruins 01:00
október 12-én New York Rangers-Tampa Bay Lightning 01:30
október 13-án Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 03:30
okttóber 19-én: Columbus Blue Jackets-Vancouver Canucks 01:30
október 20-án Florida Panthers-Philadelphia Flyers 01:30

#sportstreaming #nhl

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.