Heti visszatekintő: Netflix szülinap, új magyar Disney+ poszter, jön az idei év meglepetéssorozata

Oszd meg a cikket másokkal is:

Hónap és évszakforduló is volt a héten, ami kihatással volt a filmes és sorozatos világra is. Az elmúlt heteket a két új fantasy sorozat, az HBO-tól a Sárkányok háza, az Amazontól pedig A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi tartja lázban a nézőket, de ezek mellett is érdemes figyelni, hiszen rengeteg újdonság jön a különböző platformokra, kaptunk is néhányból egy hónapra való betekintőt.

A tartalmas szórakozáshoz szükségünk van arra, hogy egyéni stílusunkhoz, hangulatunkhoz vagy aktuális érdeklődési körünkhöz legjobban illeszkedő műsorokat találjunk hétről hétre, ezért ha figyelemmel kísérjük a stúdiók vagy szolgáltatók produkciós híreit, képben lehetünk a legizgalmasabb és legforróbb történetekben is, amiket később szívesen fogunk majd megnézni. A Vissztekintő segít eligazodni a sok történet között, hogy megtaláld ami a legjobban érdekel. Előző heti történetek:

Visszatekintő: Az elmúlt hét legjobb történetei – augusztus 22-28

Persze ugyan ez érvényes a technológiai újdonságokra is, főképp ha szeretnéd kimaxolni az otthoni technikai felszereléseidet. Ha figyelemmel követed az innovációs trendeket, akkor is sok hasznos információt találsz a Műsoron heti összefoglalójában.

Netflix

A héten tartotta 25. születésnapját a streaming óriás, ami nem csak megváltoztatta a tartalomfogyasztási szokásokat, de élen jár a technológiai újításokban, trendekben is, amiket így 25 év elteltével is csak részben tudnak a konkurensek lemásolni.

Napra pontosan 25 éve alakult a Netflix, ilyen volt a kezdeti időszak

A Párizs külvárosában található Athéné lakótelepen káosz tör ki, miután zavaros körülmények között meghal egy 13 éves kisfiú, és egy napvilágra került mobilos videofelvételek alapján rendőrök verik halálra. A felvételeket látva a három testvére bosszúra esküszik, amíg a tetteseket felelősségre nem vonják a brutális gyilkosságért, és szinte polgárháborús helyzet alakul ki a muzulmán lakta Athéné francia-algériai közösségében. Előzetes és képek a Netflix új francia drámájához:

Betekintő: Elszabadul a pokol egy francia lakótelepen a Netflix új filmjében

Mike Flanagan a Hill-ház szelleme franchise és a Mise éjfélkor rendezője új sorozatot készített a Netflixre, ami október 7-én Hurrápénteken érkezik a műsortárba. Az éjféli klub (The Midnight Club) című 10 epizódból álló sorozat Christopher Pike azonos című regényének lesz az adaptációja, és 8 halálosan beteg fiatalról fog szólni egy egyfelnőtt hospice korházban. Friss képeken az új sorozat:

Új betekintő: Mike Flanagan A Hill-ház után YA horror történetekben is remekelhet a Netflixen

A Cobra Kai  5. évadával, a Végzet: Wing Saga második évadával, az új francia drámával az Athénével vagy a legendás színész és énekesnő Marilyn Monroe életrajzából készült Szöszivel, a héten sok Netflix újdonsággal betekinthettünk, hogy mivel kezdjük az őszi tévézési időszakot.

Új filmek és sorozatok a Netflixen szeptemberben – újdonságok

HBO Max

A Max is kiváló lineupot villantott a szeptemberi hónapra, lesz majd miből válogatni. Rick és Morty 6. évada, A szolgálólány meséje 5. évada vagy a Licorice Pizza, és a sor még tovább folytatódik:

HBO Max újdonságok szeptemberben – összes film és sorozat

Disney+

Az Andor című új Star Wars sorozat majd egy hónapos csúszást követően, szeptember 21-én szerdán érkezik rögtön három epizóddal a Disney+-ra, és  végre magyar posztert valamint több új jelenetképet is kaptunk hozzá:

Hangulatos ízelítőt kapott az új Star Wars sorozat a Disney+-on

Az idei év egyik kellemes meglepetését kétségtelenül az FX vígjátéksorozat, A mackó (The Bear) szolgáltatta, ami elsőként a Hulu platformon debütált június 23-án, majd sokak nagy örömére jön a hazai Disney+ platformra is október 5-én. Íme a sorozat bemutatása poszterrel, előzetessel és exkluzív jelenetképekkel:

Betekintő: Premierdátumot kapott az év meglepetéssorozata a magyar Disney+-on – hivatalos képeken és poszteren a The Bear

Amazon Prime Video

Máris rekord nézettséget hozott az Amazon új Gyűrűk Ura fantasy sorozata. A Hatalom Gyűrűit lineáris vonalon nem mutatták be, és ennek megfelelően az Amazonnál mindent megtettek annak érdekében, hogy a grandiózus sorozatuk valamennyi fontos piacon vezető szerepet töltsön be, valamint a világ többi országában is a lehető legnagyobb várakozási értékekkel tudjon rendelkezni, aminek megfelelően milliók ültek le a nyitó epizódot megtekinteni. Az Amazon 465 millió dollárt költött a Gyűrűk Ura előzményének első évadára, és nem sajnálta a reklámpénzeket még olyan piacon se, ahol eddig nem igazán durrantotta be a marketing tevékenységét, például Magyarországon.

Máris rekord nézettséget hozott az Amazon új Gyűrűk Ura fantasy sorozata

#visszatekintő