Betekintő: Elszabadul a pokol egy francia lakótelepen a Netflix új filmjében

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ismét kemény témával foglalkozik a Netflix. Szeptember 23-án érkezik a műsortárba az Athéné (Athene) című francia drámafilm, ami egy lakótelepi zavargásról fog szólni Romain Gavras rendezésében. A Párizs külvárosában található Athéné lakótelepen azután tör ki a káosz, hogy zavaros körülmények között meghal egy 13 éves kisfiú, és egy napvilágra került mobilos videofelvételek alapján rendőrök verik halálra. A felvételeket látva a három testvére bosszúra esküszik, amíg a tetteseket felelősségre nem vonják a brutális gyilkosságért, és szinte polgárháborús helyzet alakul ki a muzulmán lakta Athéné francia-algériai közösségében.

ATHENA directed by Romain Gavras | Official Trailer | Netflix

After the death of his youngest brother following an alleged police altercation, Abdel (Dali Benssalah) is called back from the frontline to find his family torn apart. Caught between his younger brother Karim’s (Sami Slimane) desire for revenge and the criminal dealings of his older brother Moktar (Ouassini Embarek), he struggles to calm the rising tensions.

A film a modern Franciaország faji és vallási feszültségeit mutatja be, puskaporos hordóként megjelenítve a drámaian feszült helyzetet, ami az Athéné-lakótelepen uralkodik.  A fim forgatókönyvét Ladj Ly jegyzi, főszereplők Dali Benssalah (Abdel) Anthony Bajon (Jerome) Sami Slimane (Karim) Ouassini Embarek (Moktar) és Alexis Manenti (Sebastien). A film magyar szinkronizált előzetese már elérhető az applikációban.

Első képek és poszter:

375A1829.CR2
Fotó credit: Kourtrajmeuf Kourtrajme / Netflix

#netflixvilág