Visszatekintő: Az elmúlt hét legjobb történetei – augusztus 22-28

Oszd meg a cikket másokkal is:

Augusztus utolsó teljes hetében is rengeteg minden történt a filmes és sorozatos világban, amire érdemes odafigyelni. A tartalmas szórakozáshoz szükségünk van arra, hogy egyéni stílusunkhoz, hangulatunkhoz vagy aktuális érdeklődési körünkhöz legjobban illeszkedő műsorokat találjunk hétről hétre, ezért ha figyelemmel kísérjük a stúdiók vagy szolgáltatók produkciós híreit, képben lehetünk a legizgalmasabb és legforróbb történetekben is, amiket később szívesen fogunk megnézni. A Vissztekintő segít eligazodni a sok történet között, hogy megtaláld ami a legjobban érdekel.

Ugyan ez érvényes a technológiai újdonságokra is, főképp ha szeretnéd kimaxolni az otthoni technikai felszereléseidet. Ha különös figyelemmel követed az innovációs trendeket, akkor is sok hasznos információt találsz a Műsoron heti összefoglalójában. A visszatekintős rovat folyamatosan bővülni fog:

Netflix

Kiderült a Netflix hirdetésekkel támogatott olcsóbb előfizetői csomagjának az amerikai árazása. A  Bloomberg értesülései szerint az új opció a tengerentúlon 7-9 dollár lehet, ami majd fele a jelenlegi 15 dolláros árazásnak. Ehhez pedig óránként 4 perces reklámszünet kapcsolódik, ami a tartalom előtt, és esetenként közben fog felbukkanni, de arról is lehet olvasni, hogy a kiemelt filmeknél egyáltalán nem is készülnek majd reklámok.

Teljes történet:

Hogyan lesz olcsóbb a Netflix?

Elvérzett a Resident Evil sorozat a Netflixen. A streaming óriás hiába fektet rengeteg pénzt az új franchise-ok felépítésébe, a helyzet alig változik az évek alatt. A Netflix 2019-ben vásárolt meg a teljes Millarworld könyvtárat, ami szinte őrült számú franchise lehetőséget rejt magában, azonban az első teljes projekt a Jupiter hagyatéka már az első évad után megbukott, pedig úgy igazán ki sem tudott bontakozni. Ugyan ez történik a Resident Evil sorozattal is, ami majd két évig tartotta lázba a Capcom videójáték rajongóit, aztán a végeredmény vegyes fogadtatást kapott, és a Jupiter Hagyatékához hasonlóan a drága előállítási költségek végül megpecsételték a sorsát. Ennyi már nem fér be még a Netflixnek sem:

teljes történet:

Nem folytatódik a Resident Evil sorozat a Netflixen, ez a franchise is elbukott

Láttátok már Jason Momoát nagy egérfülekkel? Novemberben érkezik a műsortárba a népszerű századforduló utáni regényből készült Álomország, egy kislány álomszerű kalandjával, amiben Momoa lesz majd a laza mesehős.

A teljes történet:

Az Éhezők viadala rendezője elhozza Álomországot a Netflixre Jason Momoa új kalandfilmjével

HBO Max

A hét a Trónok harca spinoffja körül forgott, és ez még októberig valószínűleg így lesz, hiszen nálunk hétfőn hajnalban indult a Sárkányok háza első évada az első epizóddal, ami lenyűgözően indult, és reménykedhetünk benne, hogy a folytatásban is hasonló élményben lehet részünk. Azt már másnap tudtuk, hogy az első rész rekordokat fog döntögetni, aztán jött is a hír, hogy több mint 10 millióan tekintették meg a Targaryan ház belső viszályát felvezető egy órát, ami ígéretes folytatással kecsegtet. De mi a helyzet nálunk?

teljes történet:

Hivatalos: Történelmi rekord, 10 millió nézőt vonzott a Sárkányok háza nyitánya

S02 done! A sárkányok egyszerre ujjongtak amikor az HBO az első epizód után, Hurrápénteken berendelte a Sárkányok háza második évadát.

a teljes történet:

Örülnek a sárkányok, az HBO hivatalosan is berendelte a Sárkányok háza folytatását

Néhány bűnt nem lehet lemosni – hirdeti A szolgálólány meséje 5. évada, aminek megérkezett az első rendes előzetese. Elisabeth Moss disztópikus világban játszódó sorozat A szolgálólány meséje a hatodik évaddal szeptember 14-én érkezik a Hulura, majd szeptember 15-én csütörtökön máris elérhető lesz az HBO Max magyar műsortárában is, várhatóan magyar felirattal, de várjuk még a részleteket.

a teljes történet:

Megérkezett A szolgálólány meséje 5 évadának első rendes előzetese

Disney+

Jegyezzük fel szeptember 8-át, hiszen végre Magyarországon is előtérbe kerül a Disney+ Day, ami rengeteg új tartalmat hoz majd a streaming műsortárba. Érdekel a lista?

a teljes történet:

Extra címekekkel szeptemberben érkezik a Thor: Szerelem és mennydörgés IMAX-változat a Disney Plusra

Justin Timberlake húzott hátú parókát és némi hasat is eresztett nyomozóként az 1980-as években, hogy Jessica Biel nyomába eredjen, aki pedig egy mimóza lelkű háziasszonynak tűnik, viszont azzal gyanúsítják, hogy egy baltával megölte a szeretőjét. Candy tényleg gyilkos?

teljes történet:

Justin Timberlake Jessica Biel után nyomoz a Disney igaz történeten alapuló limitált sorozatában

Az ipari forradalom alatti élénk és heves londoni East Endbe virágzik az illegális boksz iránti kereslet, ami arra bíztat két  két jamaicai jóbarátot, hogy az Oscar-díjra jelölt Steven Knight új sorozatában megverekedjenek a jövőjükért.

a teljes történet:

Birmingham bandája alkotója a viktoriánus London illegális boksz világáról készít sorozatot a Disney+-ra

Amazon Prime Video

Szeptember első napja kétségtelenül a Gyűrűk Ura Amazon sorozatról fognak szólni, és akik mindennél jobban rajonganak J.R.R. Tolkien Középfölde mitológiájáért, azok számára A Hatalom Gyűrűi sorozat lesz a leginkább várt őszi újdonság. Az Amazon nem fukarkodik a sorozathoz kapcsolódó extrákkal, hiszen állandóan érkeznek hozzá új képek vagy előzetesek is, ráadásul a kiválasztott Samsung tévé tulajdonosok akár 8K felbontású extra tartalomhoz is juthatnak:

a teljes történet:

Elképesztő: A Samsung és az Amazon már 8K-ban is kínál tartalmakat a Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozathoz

Ha kíváncsi vagy a Gyűrűk Ura: A hatalom Gyűrűi sorozat legújabb képeire és a hozzájuk kapcsolódó háttérsztorikra, akkor is van újdonság a számodra:

a teljes történet:

Epikus harcokkal és gyönyörű képekkel érkezett a Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi új előzetese

Sylvester Stallone nem ma kezdte az akciófilmek gyártását, és ha valaki érti a dolgát a klasszikus szuperhős történetekkel kapcsolatban, akkor a Rocky biztosan szállítja majd a kellő nosztalgikus hangulatot. A héten debütált a Szamaritánus című új filmje:

Betekintő: Ilyen lesz Sylvester Stallone új filmje pénteken az Amazonon

#visszatekintő