Örülnek a sárkányok, az HBO hivatalosan is berendelte a Sárkányok háza folytatását

Most érkezett a hír, hogy az HBO hivatalosan is berendelte a Trónok harca spinoff sorozatának a Sárkányok házának a második évadát, amit a készítők már napok óta tényként kezelnek.

A Sárkányok háza új HBO Original sorozat tulajdonképpen egy előzmény, ami a George R.R. Martin 2018-as Tűz és vér című regényéből merít ötletet, kétszáz évvel a Trónok Harca előtti időszakba repítve a nézőket. A sorozat egy olyan korszakot mesél el, amelyben ádáz küzdelem zajlik Targaryenek között a Vastrónért, és ugyan a dinasztia hatalmának csúcsán van, de már gyülekeznek felette a viharfelhők, és véres polgárháború szinte elkerülhetetlen.

A Sárkányok háza magyar idő szerint augusztus 22-én hétfő hajnali 3 órakor debütált az HBO Maxon, és máris minden idők legjobb nézettségével rendelkezik. Az első részt az Egyesült Államokban 10 millióan nézték, míg szerte a világban is megdöntötte a helyi országok rekordjait.

Amint a Warner bros. Discovery hivatalos sajtóközleményéből kiderült, a Sárkányok háza premierje 9,986 millió nézőt vonzott a lineáris és az HBO Max platformokon az Egyesült Államokban vasárnap este, ami a legnagyobb közönség eddig az HBO történetében az új eredeti sorozatok között. A premier egyben a legnagyobb sorozatbevezetést is jelentette az HBO Max csatornán az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és az EMEA régiókban (ahová Magyarország is tartozik), ami a médiacég szerint példátlan mértékű egyidejű adatfolyamot eredményezett a platformon.

Emlékeztetőiül a Trónok harca – A sárkányok háza alapját képző sorozat utolsó 8. évad The Iron Throne című záró epizódját 19,3 millió amerikai követte végig.

#hbozóna

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.