Birmingham bandája alkotója a viktoriánus London illegális boksz világáról készít sorozatot a Disney+-ra

Oszd meg a cikket másokkal is:

Új drámasorozatot készít az Oscar-díjra jelölt Steven Knight, ráadásul a Disney streaming felületére. Nálunk a Netflixen futó – amúgy BBC sorozat a Peaky Blinders – Birmingham bandája, a Spencer és a Taboo rendezője új drámasorozatot készít a Disney+ számára, amelynek a brit televíziós titán, Az írben is tevékenykedő Stephen Graham lesz a vezető producere.  A frissen bejelentett Thousand Blows című sorozat várhatóan 12 részből fog állni, és viktoriánus kori Londonba repíti majd a nézőket, az illegális boksz veszélyes világába. A sorozat bejelentésével a Disney láthatóan tényleg szakít a főleg gyermekeknek szánt platform szűkösre szabott cimkéjével, és a egy Peaky Blinders-stílusú kosztümös sorozattal már a felnőtt nézőket célozza meg.

A sorozat két jamaicai jóbarát, Hezekiahés Alec történetét meséli el, akik az ipari forradalom alatti élénk és heves londoni East Endbe olvasztótégelyben találják magukat. A virágzó bokszmeccsek szervezésével foglalkozó bűnözői csoport tagjaként Hezekiah találkozik Mary Carrral, a hírhedt, csak nőkből álló londoni banda a The Forty Elephants vezetőjével, miközben barátjával a túlélésért küzdenek az utcán. Miközben Hezekiah igyekszik új szintre emelni harcos képességeit, összetűzésbe kerül a tapasztalt és veszélyes bokszolóval Sugar Goodsonnal – akit a Blöffből ismert Stephen Graham alakít, és hamarosan kemény rivalizálás alakul ki közöttük, amely a ringen túlra is kiterjed.

Az Egyesült Királyságban forgatott sorozat világszerte a Disney+ platformra érkezik, amely része a Disney+ 2024-ig terjedő időszakban tervezett 60 helyi produkciónak, de Amerikában várhatóan a Hulu-ra, Dél-Amerikában pedig a különálló Star+ platformra érkezik.

#disneyplus