2022 legjobb tévés és streaming premierjével nyitott Amerikában a Sárkányok háza

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ma debütált a Trónok harca előzménysorozata a Sárkányok háza az HBO lineáris (kábel) és streaming platformján az HBO Maxon. George R.R. Martin Trónok harca spinoff sorozata 200 évvel játszódik Havas Jonék előtt, és a Targaryen ház bukását dolgozza fel.

A sorozat első részének hazai premierje augusztus 22-én hétfő hajnali 3 órakor volt a hagyományos és streaming csatornán, ami amerikai EST idő szerint tegnap este (21-én) 9 órára esett. A Samba TV mérése szerint a széria első felvonását a premier utáni 6 órában 2,6 millió amerikai háztartás nézte, így a Sárkányok háza rendelkezik 2022 legmagasabb nézettségű nyitányával, kábeles vagy streaming esetében is.

Samba TV on Twitter: “HBO’s @HouseofDragon delivered 2.6 million U.S. households tuning into the premiere episode in its initial six hours on both traditional linear TV and streaming. The @GameOfThrones spinoff generated the highest viewership for any premium cable or streaming premiere in 2022. pic.twitter.com/ewhwJ36es8 / Twitter”

HBO’s @HouseofDragon delivered 2.6 million U.S. households tuning into the premiere episode in its initial six hours on both traditional linear TV and streaming. The @GameOfThrones spinoff generated the highest viewership for any premium cable or streaming premiere in 2022. pic.twitter.com/ewhwJ36es8

Casey Bloys az HBO tartalmakért felelős vezetője a Vulure magazinnak korábban arról beszélt, hogy a Warner Bros. Discovery minden epizódról egy all-in nézettségi adatot fog majd közzétenni, ami valószínűleg szerdára várható, és tartalmazni fogja a lineáris és a streaming megtekintéseket is, azonban még mindig nem tudni, hogy a kapott számot globálisan vagy netán kizárólag Amerikára korlátozva kell-e majd értelmezni.

A tűzzel játszik, és a botrányok után all-int mond az HBO a Sárkányok házáról

Mindenesetre a Samba TV adatai egy igen erős nyitányt mutatnak, ami feltehetően részről részre emelkedhet, amennyiben minden a WBD elképzelései szerint zajlik, és a Sárkányok háza dinamikus növekedéssel további új nézőket tud bevonzani a képernyők elé, amit a Sensor Tower mobilos letöltési listája egyelőre igazolni látszik. Az elemzőcég friss amerikai letöltési toplistájában az HBO Max vezeti a szórakoztató kategória ingyenes app, és a legtöbb bevételt hozó app rangsorát IOS és Androis rendszereken egyaránt. A hazai vonatkozású adatok ennél sokkal szerényebb eredményeket mutatnak eddig.

#hbozóna