A YouTube letarolná a streaming piacot, és egyesítheti a Netflix és a Disney műsorait

A Wall Street Journal információi szerint a Google legalább 18 hónapja dolgozik azon, hogy a YouTube-ot olyan platformmá alakítsa, amelyen keresztül más streaming szolgáltatásokra is elő lehet fizetni, így az összes tartalom elérhető lenne egyetlen alkalmazásban. A Google érthető módon jutalékot számítana fel az eladott előfizetésből, viszont ezeknek a partnerszolgáltatásoknak a fő előnyt maga a YouTubejelentené, ami nem csak háztatások millióiba juttatná el az adott streamer tartalmait, de valamennyi YT előzetesben és akár említésben is azonnal lejátszhatóvá lehetne tenni, ami egészen új perspektívát jelentene a felhasználók számára.

A YoutTube-on belül csak „csatornaboltként” keresztelt megadást állítólag már 18 hónapja fejlesztik, és már lázasan egyeztetnek a partnerszolgáltatókkal is. Amennyiben hinni lehet a szivárogtatásoknak, a csatornabolt már idén ősszel megjelenhet a piacon, vélhetően első körben Amerikában.

Az már most is az látszik, hogy egyre inkább az ehhez hasonló hubokra bontott megállapodások fogják meghatározni a streaming jövőjét, elég csak az Apple TV-re gondolni – ami már Magyarországon is integrálta saját Apple TV Plus tartalmai mellé az HBO Max, és a Disney streaming műsorait. Az HBO Max és a Discovery Plus két éven belül egyesíti műsortárát egy teljesen új platformban, de a Skyshowtime is voltaképpen hasonló elképzelés, amelynek műsortára az NBCUniversal, Paramount Global, Sky műsoraiból tevődik össze.

Ezen túl a Google már ma is kínál hasonló platformot. Az Egyesült Államokban már egy ideje működik a YouTube TV, ami körülbelül száz csatornával rendelkező internetes tévét jelent, havi 65 dolláros árért. Ezekhez külön díj ellenében hozzá lehet adni az HBO Max, a Showtime és egyéb szolgáltatatók csomagjait, ezzel pedig a teljes ökoszisztéma a hagyományos televízió egy jelentős alternatívájának számít.

A Streaming Video Marketplace viszont egy merőben más elképzelés, ami a YouTube Tv-vel karöltve jelentős tényezővé válhat nem csak Amerikában, akár globálisan is.

#műsoronplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.