function wpb_exclude_from_feed($query) { if ($query->is_feed() ) { $query->set('post__not_in', array(14805461,14808847,14808872,14808877,14808899)); } } add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_feed');

Kiemelt témák: Netflix szeptember I Disney+ szeptember | SkyShowtime szeptember I Streaming Week 35 I Távozó tartalmak

Így tudod nézni az UEFA Bajnokok Ligája 2022/23-as szezon meccseit online vagy kábelen

Amikor azt írtam, hogy az angol Premier League bajnokság jelenti a focibajnokságok csúcsát, akkor az UEFA Bajnokok Ligája (BL) egy külön kategóriát érdemel, ami kiterjedésével és sokszínűségével bárkit képes leültetni a tévé elé, már nem csak hagyományos lineáris értelemben.

Így tudod nézni a Premier League 2022/23-as idény meccseit online

Ahogyan a PL esetében, a BL is egy valóságos aranybánya a csapatok számára, és amíg előbbi kizárólag az angol klubok kiváltsága, az európai bajnokok párharcában bármely klub részt vehet, amelyik megnyeri az adott évben a saját országának a bajnokságát, és a különböző – országonként rangsorolt kvalifikációs körökbe kapcsolódva eljut egészen a csoportkörig, ami több szezonre elegendő pénzbeli jutalmazással kecsegtet. Magyarországon az MTVA (M4 Sport) 2021-ben kötötte meg a következő három szezonra (2021-2024) a Bajnokok Ligáját közvetítési jogait, ami már sorozatban a harmadik ilyen ciklust jelentette, és beletartoznak az Európa Liga, illetve az Európai Konferencia Liga meccsei is. Az MTVA mellett az AMC Networks International (Sport TV) is birtokol hazánkban közvetítési jogokat, amelynek köszönhetően kedden és szerdán 4-4 mérkőzést tűznek majd a Sport TV műsorára.

Érdemes tehát átnézni, hogy milyen lehetőségek vannak azok számára, akik élőben vagy netán később on demand formában szeretnék látni a mérkőzéseket, amely online és hagyományos kábeles megoldással lehetséges, akár ingyen is. Mivel az M4 Sport hazánkban digitális földfelszíni rendszeren ingyen fogható, így akár egy egyszerű szobai vagy kültéri antennával is tudjuk fogni akár HD minőségben, de a Telekom, a Vodafone, a Digi vagy a regionális szolgáltatóknál is elérhető, általában már a legkisebb csomagban is, amely viszont nem mindig tartalmazza a Sport TV-t.

Kábelen a BL meccsek

A tapasztalatok szerint azoknál a szolgáltatóknál, ahol van műsorvisszanéző funkció, ott több napig is elérhetőek az M4 Sport és a Sport TV meccsei, ám ezekhez szükségünk van kábeles tévé előfizetésre is, amelyhez jár általában egy dedikált mobilos (esetleg böngészős) applikáció, amelyen akár útközben élőben vagy on demand formában is visszanézhetjük a meccseket. Fontos viszont tudni, hogy ezekhez az applikációkhoz csak egy hagyományos kábeltévés előfizetés mellett tudunk hozzáférni, 12 vagy 24 hónapos elköteleződés mellett.

Ingyenesen visszanézhetjük az M4 Sport BL meccseit az m4sport.hu/video/ vagy a mediaklikk.hu/m4/ oldalon és az M4 Sport mobilapplikáció segítségével is.  Az AMC-hez tartozo AMC Micro alkalmazással a Sport TV meccseit élőben vagy on demand formában nem tudjuk megnézni.

Online a BL meccsek

Akik nem szeretnének kábeles előfizetést, viszont látni szeretnék a BL idei meccseit, azoknak lehet megoldás a Direct One, amely egyfajta hibrid megoldás a lineáris és a streaming televíziózás között. Ebben az esetben nincs szükség kábeles előfizetésre (viszont választható műholdas opció is), így elég otthonról a Direct Now szolgáltatást megrendelni, (12 hónapos szerződéssel akciósan vagy anélkül) amelyhez jár egy Netflix-szerű mobilos, böngészős és okostévés alkalmazás, amelyen keresztül szinte azonnal nézhetőek a meccsek HD minőségben, akár az otthoni wifiről, kábelek nélkül.

A Direct One (DO) applikáció szintén ismerős lehet a streaming szolgáltatásokban jártas felhasználóknak, hiszen ahogy a Netflix, az HBO Max vagy a Disney Plus műsorainál megszokhattuk a műsorkártyákat - ahol a fontos információk illetve technikai specifikációk mellett kiválaszthatjuk egy sorozat éppen megnézendő évadát, a DO applikációban maga a BL szezon is kap egy ilyen szépen kidolgozott részletes műsorkártyát – amit akár kedvencekhez is tehetünk, így könnyedén megtaláljuk a friss, a jövőbeni és persze az elmúlt napok mérkőzéseit is, amelyeket azonnal megnézhetünk valamennyi eszközön.

A Direct One applikációhoz országosan (de akár külföldről is elérve) elég egy internetes hálózat (néhány száz MB-os sávszélességgel) megléte, viszont a három nagy kábelszolgáltató mellett regionális szolgáltatóknál is van lehetőség saját mobilos applikációkra, ezért érdemes átnézni a körzetben található ajánlatokat.

A Bajnokok Ligája 2022/23-as szezonjának menetrendje:

Playoffkör (rájátszás) :

  1. mérkőzés: augusztus 16-17, és augusztus 23-24

Csoportkör:

2. Meccsnapszeptember 13–14
3. Meccsnapoktóber 4–5
4. Meccsnapoktóber 11–12
5. Meccsnapoktóber 25–26
6. Meccsnapnovember 1–2

Nyolcaddöntő:

1 mérkőzés: 2023. február 14–15, és február 21–22 Visszavágók: 2023. március 7–8, és március 14–15

Negyeddöntők:

1. mérkőzés: 2023. április 11–12.Visszavágók: 2023. április 18–19.

Elődöntők:

1. mérkőzés: 2023. május 9–10.Visszavágók: 2023. május 16–17.

Döntő:

2023. június 10., Isztambul

#sportstreaming #műsoronplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.