Így tudod nézni az új MATCH4 új sportcsatorna közvetítéseit online és kábelen – minden fontos információ

Oszd meg a cikket másokkal is:

Jelentősen változnak az idei futballszezon tévés vagy online közvetítései, így érdemes átnézni, hogy az augusztusban sorra induló bajnokságok melyik csatorna vagy applikáció műsorkínálataiban érhetőek el, hogy ne maradjunk le kedvenc csapatunk mérkőzéseiről.

Streaming vagy kábel?

A különböző sportok hazai streaming elérhetőségei meglehetősen korlátozottak, és kifejezetten dedikált, a Netflix vagy a Disney Plushoz hasonlító szolgáltatással nem igazán találkozunk, viszont vannak egyéb lehetőségek is a meccsek élő vagy on demand (visszanézhető) megtekintéséhez, ami hasonló élményt tud biztosítani.

Júliusban írtam arról, hogy a Digisport megszűnik, és helyére a Network4 Csaoport új sportcsatornája, a MATCH4 kerül, főként az angol Premier League, Ligabajnokság, francia első osztályú bajnokság a Ligue 1, és női tenisszel a műsorán. A frissen alakult MATCH4 sportcsatorna augusztus 5-én indult Magyarországon, és a kezdetekben csak néhány szolgáltatónál érhető el, ami miatt sokan attól félnek, hogy lemaradnak a mérkőzésekről. Ezt megelőzve összegyűjtöttem azokat a kábeles és online szolgáltatókat, ahol elérhető az adó, és ebben az összeállításban megtaláljátok a legjobb csomaglehetőségeket, és a hozzájuk tartozó legfontosabb információkat is annak érdekében, hogy egyetlen mérkőzésről se keljen lemondani.

Vodafone

Kábel: A Vodafone TV-n már látható a MATCH4 sportcsatorna, amely külön tévé szolgáltatásként és egyben, internetet is tartalmazó (választható sávszélességgel) csomagban is elérhető. Ezek a csomagok a TV HD Plus Vario, a TV HD Plus, a TV HD Max Vario, és a TV HD Max.

Online: Tapasztalatok szerint a Vodafone esetében kizárólag az előfizetéshez tartozó Vodafone TV applikációval tudjuk nézni, böngésző és mobilos vagy tabletes opcióval. Viszont a nagytévés (okostévé) műsornézéshez mindenképpen szükség van a hagyományos kábelre is, mivel az ethernet egymagában nem elég. A Vodafone TV set-top-boxon elérhető a NET4 alkalmazás is, amely nem teljesen azonos az Arena4+-hoz. A Vodafone-os csomagokhoz tartozó voucherrel lehetőséggel azokat a közvetítéseket lehet csak visszanézni, amik a tv-ben lementek élőben, így ami kizárólag online, tehát a Network4 Csoport saját streaming felületén az Arena4+-on érhető el, azok ebben az alkalmazásban nem láthatóak. Ezekhez külön Arena4+ előfizetés szükséges.

Digi

Kábel: A Digi esetében műhold és kábeltévén is láthatjuk az új sportcsatornát. Műholdon a csak a DIGITV csomajában érhető el, míg kábelen csak a köszszolgáltai csomagban nem találjuk.

Online: Az előfizetőknek elérhető az Arena4+ streaming lehetőség, ám arról nem jött tájékoztatás, hogy ezt külön kell-e kérni vagy automatikusan jár azokhoz a csomagokhoz, amelyben maga a sportcsatorna is található.

DirectOne

Kábel: A DirectOne esetében kábeles megoldás nem, csupán műholdas lehetőség létezik, és az elérhető információk szerint az Alap és a Smart csomagban is elérhető a MATCH4, egyelőre Digisport név alatt (csak applikációban látszik, a közvetítés már MATCH4).

Online: A szolgáltató hazánkban egyedüliként kínál olyan hagyományos tévézésthez szükséges előfizetést, amelyhez egyáltalán nem szükséges kábel. Az online TV csomagoknál a Smart Now és a Plus Now is tartalmazza az új sportcsatornát, azonban ez előbbi esetében csak két csatorna, a MATCH4 és az Arena4 része a csomagnak (közszolgálatiban az M4 is), míg a Plus Now az Eurosporton kívül valamennyi hazai sportcsatornát tartalmazza.

Teleunion

Az elérhető információk szerint a kábeltelevíziós cégek összefogásáért alakult cégnek nincs lakossági szolgáltatása

VidaNet

Kábel: A Digitális Alapcsomag csupán a MATCH4 csatornát tartalmazza (Digisport helyett), és a Digitális Családi csomag esetében sem találjuk a Network4 másik sportcsatornáját. Egyedül a Digitális Extra csomag mellé jár az Arena4 is.

Update: a Match4 csatorna a Digitális Extra csomagba került, az Aréna 4 pedig átkerült Digitális Extrából Digitális Családi csomagba

Online: Kizárólag internetes elérhetőség nincs.

PR-Telecom

Kábel: A szolgáltató esetében a MATCH4 és Prémium, a Prémium Full, a Prémium Extra, és a Prémium Plusz csomagban érhető el.

Online: A szolgáltató saját online applikációja a PR GOTV, amelyhez a Prémium és PR-Net 60 csomagok együttes megléte szükséges, így kábeles előfizetés nélkül nem vehető igénybe.

PickUp

Kábel: A Digi alapcsomag részeként a korábbi Digisport helyett a hírek szerint a MATCH4 már elérhető, ám erről eddig nem jött még hivatalos tájékoztatás.

Online: Nincs online csomag vagy opció.

#műsoronplus #sportstreaming