Ősszel érkezik Szent Evita, a Disney Plus fiktív politikai sorozata

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ősszel mutatja be a Disney Plus Magyarországon a Szent Evita (Santa Evita) című hét részes minisorozatot, ami július 26-án indult az amerikai Hulu platformon, és kerül át néhány hét múlva az európai Disney Plus Star hubjára, innen tudjuk a magyar címét is.

A fiktív történet  Eva Perón halála utáni eseményeket dolgozza fel, ami Evita bebalzsamozott testének eseménydús utazását fogja bemutatni, és a főszerepben pedig a nálunk is népszerű Natalia Oreirt láthatjuk.

Az argentin bel- és külpolitikának meghatározó alakja Evita 1952-ben halt meg, de a holttestét három évig tárolták, várva, hogy megépüljön egy emlékmű, ami sosem készült el. 1955-ben Perón elnök kormányát megdöntötte egy katonai puccs, és a hadsereg 19 éven át rejtegette a testet, nehogy rezsimellenes szimbólummá váljon. Bár Evita csak hat éven át volt politikai szereplő Perón tábornok feleségeként, a holtteste több mint két évtizeden át befolyásolta az argentin politikat – így született meg egy morbid módon furcsa történet, ami később legendává vált.

A hatalmat magukhoz ragadó katonai vezetöknek Evita halála veszélyesebb volt, mint élve, hiszen mind féltek a temetetlen holttestől, és ebből született Tomás Eloy Martínez argentin író azonos című bestseller regénye is, ami végül a sorozat alapját is adta.

Előzetes:

Santa Evita | Official Trailer | Disney+ Singapore

Discover the 16-year-long mystery of Argentine’s first lady, Eva Duarte de Perón. 🗞️ Based on the best-selling book by Tomás Eloy Martínez, #SantaEvita is s…

#disneyplus

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója