Exkluzív: 4K felbontásban jön a Sárkányok háza, és a teljes Trónok harca augusztusban az HBO Maxra

Amit sokan vártak, augusztusban végre megtörténik: Az elérhető legnagyobb, UHD 4K Dolby Vision, HDR10 és Dolby Atmos hangzással érkezik a Trónok harca előzménysorozata a Sárkányok háza az HBO Maxra, ráadásul a nézők további bónuszt is kapnak mellé.

Az HBO Max megerősítette, hogy augusztusban valamennyi Max által lefedett régióban a Sárkányok háza aktuális részei mellé extraként 4K felbontásban érkezik a Trónok harca mind a nyolc évada, amit ebben a formátumban már korábban is meg lehetett vásárolni lemezes formában a tengerentúlon, viszont végre a Max előfizetők is ebben a felbontásban élvezhetik, arra alkalmas készülékükükön.

Az HBO Max műsortárában eddig is voltak 4K felbontású tartalmak, és a Warner filmek is már ezzel az ultra magas képi világgal rendelkeznek, ám a HDR kalibrációról az alapsorozat esetében egyelőre nem esett szó, így nem tudni, hogy milyen dinamikatartományú színkezelést kapunk majd a megjelenéssel, de várhatóan azzal sem lesz majd problémája, aki a legjobb élményre vágyik.

Az HBO Max legalább 50 Mb/s internetkapcsolatot javasol az UHD streameléséhez, és a támogatott eszközök közé tartoznak az Xbox konzolok (X/S), az Android TV , az Apple TV 4K , a Fire TV , a Google TV , LG Smart TV és a Samsung TV applikációk is.

Ha minden igaz, a Trónok harca teljes sorozat már augusztus 1-jén ebben a formátumban nézhető majd a műsortárban, ami jelentősen növelni fogja az újranézés élményét, mivel az első évad 2011-ben debütált, és akkoriban még a 720p felbontású streamerés is nagy dolognak számított (vagyis egyáltalán a streamerlés), amit jelenleg még HD felbontásban nézhetünk. Ha hinni lehet a pletykáknak, a napokban lezajlott rendszerfrissítés is ennek a folyamatnak az egyik részét készítette elő. Várjuk nagyon a megjelenést.

Kértem megerősítést a hazai HBO Maxnál a Trónok harca új képi specifikációiról, és amint válasz érkezik, frissítem a cikket.

#műsoronplus #hbozóna

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.