Továbbra is elsődleges lenne a Netflix, de egyre elégedetlenebbek vele Amerikában

Oszd meg a cikket másokkal is:

Számtalan tanulmány jelenik meg a streaming felhasználói igényekről, amelyek egyre inkább azt vizsgálják, hogy a szűkülő piacon a többség számára melyik streamer lehet majd az elsődleges platform, ami ugyan egyes piacokon élesen eltérhet egymástól, mégis egy általános trendet rajzolhat a jövőre nézve.

A legtöbben arra kíváncsiak, hogy az elmúlt félévben nehéz időszakát élő Netflix valójában mennyire népszerű az egyes felhasználók között tartalmi- és technológiai értelemben, és a versenytársak mennyire tudtak felzárkózni, esetleg már le is hagyni a piacvezetőt az elmúlt években. Most egy amerikai kutatócég, a Whip Media készített egy hasonló felmérést, ami 2460, 18 és 55 év közötti amerikai fogyasztó igényeit vizsgálta a helyileg is népszerű TV Time applikációban, ami kifejezetten az ilyen tartalmak szociális felületének számít.

Az Egyesült Államokban élő felhasználók több mint 31%-a azt választotta, hogy megtartaná Netflix-előfizetését, ha csak egyetlen streaming szolgáltatást tudnának elérni, és ebben a tekintetben az HBO Max a második helyen áll 19%-os aránnyal, ami elsőre azt mutatja, hogy a Netflix előfizetői nagy számban elégednének meg azzal, ha csak „netflixezhetének”, viszont érdemes az jobban is megnézni az “elégedett, nagyon elégedett szintet is.

Forrás: Whip Media

A Netflix nézőinek több mint kétharmada (62%) úgy véli, hogy „elégedett”, vagy „nagyon elégedett” a Netflix szolgáltatásával, ami 2021-hez képest komoly 10 pontos esést jelent, és a Disney Plus illetve az HBO Max hasonló magatartási indexe potenciálisan megnőtt.  

Ezek alapján az HBO Max általános elégedettség 94%-os volt a vizsgált időszakban (tavasszal), ami 2 pontos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A Disney Plus és a Hulu is megelőzte a Netflixet 88%-os, illetve 87%-os elégedettségi rátával. Ezzel a Netflix jelenleg a negyedik helyre kerül, viszont a legnagyobb növekedést mégis az Apple TV Plus érte el az előző évhez képest 14 ponttal ami, ami 76%-os eredményt jelent.

#műsoronplus

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója