FRISS: 150 Original tartalommal készül a Paramount streaming Európára

Viszont egyelőre ezeket a két nap múlva startoló Paramount Plushoz jelentették be

A dolog előzménye, hogy még tavaly augusztusban jött a hír, miszerint a Sky, az NBCUniversal, a Universal Pictures, a Peacock, a Paramount Plus, a Showtime, a Paramount Pictures és a Nickelodeon prémium és eredeti tartalmai egy SkyShowtime néven induló új streaming szolgáltatással lesznek elérhetőek 20 európai országban valamikor 2022-ben.

Az akkor meghirdetett országok között szerepelt Spanyolország, Portugália, az északi országok, Hollandia, valamint Közép- és Kelet-Európa, köztük például Magyarországgal. Igen ám, de jön egy Paramount Plus is idén még az öreg kontinensre, ráadásul két nap múlva, június 22- én az Egyesült Királyságba és Írországba, majd szeptemberben Olaszországba, decemberben Németországba, Svájcba, Ausztriába és Franciaországba is, a tervek szerint 2025-ig pedig 150 nemzetközi Original címekkel fogják a műsortárat feltölteni.

Okkal merül fel a kérdés, hogy ezek szerint két külön platformban kapnak helyet a Paramount nagysikerű műsorai, mint a Mayor of Kingstown, a Halo videójáték sorozatdaptáció vagy a Yellowstone, amit kábelen már Magyarországon is vetítettek, és valamikor a sorozat elérhető volt a Telekom online videótékájában is egy nem közvetlen előfizetéses Paramount Plus műsortár részeként – csak hogy csavarjak egy kicsit még az amúgy is nehezen követhető elnevezéseken. A dologban a lényeg nem más, mint a Sky Group és vélhetően sok száz licenc ügy, amivel nem csak az HBO Max keze van jelentősen megfogva Európában – hiszen a Warner Bros. Discovery streaming platformja pont a Sky Group licencek miatt nem indulhat el 2024-ig pedálul az Egyesült Királyságba, Németországban vagy mondjuk Olaszországban.

Ebből fakadóan az is elég különös, hogy amíg a SkyShowtime körül méretes csend ülepszik az érdeklődőkre, az önmagában induló Paramount Plus ütemtervében már az is szerepel, hogy decemberben indulnak a Sky országok északi felében (Németország), és ezzel a lendülettel címekkel is megismerkedhettünk:

A Paramount az összes nemzetközi Original tartalmát a Viacom International Studios (VIS), a Paramount nemzetközi stúdiójával együttműködve készíti. A most bejelentett műsorok között szerepel egy mexikói dráma El Chapo drogbáró feleségéről Sinaloa’s First Lady címmel, és egy négyrészes dokumentumfilm-sorozat Roberto Calvi szökésben lévő olasz bankár meggyilkolásáról A Murder Of God’s Banker címmel, akinek a holttestét egy londoni hídon lógva találták meg. Ezen kívül érkezik a Sexy Beast (Egyesült Királyság), A Gentleman in Moscow (Egyesült Királyság), The Chemistry of Death (Németország), Los Enviados (The Envoys) (Mexikó), Cecilia (Mexikó) , Bosé (Spanyolország), Fallaci (Olaszország), At Midnight (Mexikó), The Signal (Franciaország) és Impact (Franciaország).

Arról egyelőre nem tudni, hogy a SkyShowtime megkapja-e majd indulásnak ezeket a címeket, azonban a Filmsor cikkéből kiderül, hogy igen méretes IP-vel rendelkeznek ezek nélkül is, de nyilván ha már a VIS készíti a Paramount Plus számára a nemzetközi tartalmakat, csak egy lokalizációba telnek valamennyit átemelni a SkyShowtime műsortárába is, ami ezzel igen vonzó ajánlat lenne a piacon, és komoly vetélytársakat adna a Netflix, az HBO Max vagy a Disney Plus számára. Arról sem jött még információ, hogy a két különböző szolgáltatás egy platformban kap helyet (csak két különböző elnevezéssel és nyelvezettel a fejlécben) vagy mindkettőhöz külön keretrendszert fejlesztettek.

#műsoronplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.