FRISS: Adatot közölt az HBO Max is, elérte a Netflix 2016-os állapotát

Oszd meg a cikket másokkal is:

Viszont ez az állapot ma többet érhet, mint ért a Netflixnek 2016-ban

Utoljára közölt negyedéves előfizetői adatokat az amerikai telekommunikációs óriás az AT&T az HBO Maxról, ami március 8-óta teljes magyar lokalizációval Magyarországon is elérhető. A streaming platform a hónap elejétől már nem a WarnerMediához tartozik, hanem Warner Bros. Discovery néven egy új vállalat és David Zaslav CEO személyében új vezető irányítja majd a folyamatokat, ezért a következő ilyen jellegű adataközlést is már ez az új médiacég fogja publikálni a befektetőknek.

Megjelent az HBO Max Magyarországon, itt vannak a részletek és újdonságok

Ez az utolsó jelentés azonban növekedési értelemben kiválóan sikerült, hiszen a streamer jelentős javulást ért el, viszont a bevételek kis mértékben lecsökkentek, ami főként az újonnan indított CNN Plus hírstreaming platform indulásának, illetve a lineáris tévék egyre szűkülő piacának tulajdonítható.

Számokban a növekedés

A friss jelentés szerint az HBO Max és az HBO (mint lineáris platform) globálisan 3 millió előfizetővel bővült (évről évre viszonyításban 12,8 millió előfizetővel), így az első negyedév végén összesen 76,8 millió nettó előfizetővel rendelkezik. Lebontva Amerikára, hazai pályán 48,6 millió új előfizetőt gyűjtött az HBO Max (HBO), ami 1,8 millióval több, mint az előző negyedévben. Természetesen hazai adatokról még nincs szó benne.

A WarnerMedia első negyedévben 8,7 milliárd dollár volt a bevétel, ami 2,5%-os növekedés az egy évvel korábbi negyedévhez képest, ami a magasabb előfizetési bevételeknek (4,4%-os növekedés, elsősorban az HBO Max miatt), valamint a magasabb tartalom- és egyéb bevételeknek köszönhető. A reklámbevétel 1,7 milliárd dollár volt, ami viszont 3%-os csökkenést jelent az előző évhez képest, a fentebb említett lineáris tévéelőfizetések csökkenése miatt.

adatok: Statista (Műsoron grafika)

Az HBO Max tehát ha lassan, de komoly tényezővé válik a globális streaming piacon is, megközelítve a Netflixet, amely éppen tegnap szenvedte el az amerikai történelem legnagyobb, egy nap alatt bekövetkezett cégromlását, aminek köszönhetően 24 óra alatt 54,4 milliárd dollárt veszett a piaci értékéből, és a részvényei 35,1%-os zuhanásban zárták a kereskedést. Ha szeretnénk az HBO Max előfizetői adatait időrendbe összehasonlítani a Netflix, korábban elért hasonló számaival, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a Max a Netflix 2016 első negyedéves előfizetői számait hozta (attól is kissé elmaradva), ám a jelenlegi felhasználói-, tartalomfogyasztási- ,valamint piaci viszonyokat nem szabad egy lapon emnlíteni a 2016-os állapotokkal, amikor a Netflix belépett a magyar piacra is (2016. január 4.), viszont jól szemlélteti a Netflix jelenlegi előnyét.

#hbozóna #műsoronplus

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója