BREAKING! Kiszivárgott a magyar Disney Plus lokalizált felülete

A Disney streaming platformja a Plus 2019 őszén indult az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában, majd 2020 tavaszán Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is elérhetővé vált a szolgáltatás.


Azóta számtalan európai és dél-amerikai országgal bővült az elérhető területek köre, azonban a keleti nyitásra a tavaly őszi csúszás után idén nyáron kerülhet sor – már ha hihetünk a Disney idén januárban közzétett hivatalos hazai közleményének.

A platform népszerűsége meredeken emelkedik. Csak az elmúlt negyedévben 11,8 millió új előfizetővel bővült világszerte, így már globális szinten elérte a 129,8 millió előfizetőt, ami persze még meg sem közelíti a Netflix jelenlegi 222 millióst előfizetői táborát, viszont a Plus előfizetői tartaléka, főleg a növekedési ütemterveket figyelembe véve jelentősnek mondható, és a legtöbb piaci elemző szerint is ez a platform lehet igazán veszélyes a Netflixre. Azt jósolják, hogy 2025-ben a két gigász összecsaphat az első hely megszerzéséért, amelyhez szükség van olyan területek meghódításához is, mint Lengyelország, Románia vagy Magyarország.


Nagyon várjuk tehát, hogy a Disney Plus hivatalos formában is megjelenjen Magyarországon, mivel magyar internetes címmel és bankkártyával nem lehet előfizetni a szolgáltatásra, ezért valamilyen kerülőúton férhetünk csak hozzá a műsortárhoz (pl: VPN). Ez a fajta megoldás pedig nem igazán kényelmes és nem is tudjuk minden eszközön érvényesíteni, ezért például már én is nagyon várom a hivatalos hazai megjelenést, hiszen ennek hiányában olyan sorozatokról voltam kénytelen az elmúlt években lemondani, mint a The Mandalorian vagy a The Mighty Ducks: Game Changers.
A Disney idehaza elég kevés információval szolgál a rajongóknak, és a legtöbb esetben lengyel vagy cseh oldalakon található félinformációk alapján igyekszünk feltérképezni a várható műsortár nagyságát, amelyet a külföldön élő olvasóktól kapott, ott már elérhető magyar feliratos vagy szinkronos tartalmi listával egészítünk ki. Az árak viszont néhány hete szintén egy leleményes olvasónak köszönhetően kiderültek. A Disney Star műsortár kiegészítéssel együtt a havi díj 3.090 Ft/hó lesz, és lesz lehetőség éves előfizetésre is, 30. 990 Ft-os áron. Arról még nincsenek információk, hogy a külföldi oldalakon belengetett, később bevezetésre kerülő hírdetéses változat esetleg Magyarországin is megjelenjen.


Most elsőként láthatjuk viszont, hogy is fog kinézni a Disney Plus magyar lokalizált felülete, ami ha minden igaz, néhány hónap múlva a magyar előfizetők számára is elérhető lesz (jelenleg ez a változat is csak trükközéssel érhető el). A Műsoron.hu jófej olvasója Bence küldött néhány képet a felületről, ami tartalmazza a kezdőoldalt és néhány cím magyar műsorlapját, viszont például a The Mandalorian itt még nem érhető el magyar nyelven.
Természetesen még van idő a műsorlapokat és tartalmakat feltölteni, és az is nyilvánvaló, hogy a platformot a háttérben állandóan tesztelik. Ugyanakkor egyéb hivatalos forrásoktól tudom, hogy egy műsortár feltöltése elég hosszú időbe telik, és nem egyszerű művelet, szóval várhatóan még bő három hónap (vagy annál is sokkal több) van még hátra a hazai premierből, szóval még egy kis türelem. Azt már most is láthatjuk viszont, hogy a munka folyamatos a platform körül, és ha igazak a pletykák, egy rengeteg szinkronnal rendelkező, UHD és Dolby Atmos hangzással kompatibilis szolgáltatást kapunk a Disney-től, amivel itthon is egyre jobban élesedik a streaming verseny az előfizetőkért.

További képek a Disney Plus magyar felületéről:

A képkért köszönet Bencének! (borító credit: műsoron.hu)

#disneyplus #műsoronplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.