Egy lépésre került az HBO Max az európai bevezetéshez

Oszd meg a cikket másokkal is:

Annak ellenére, hogy múlt héten megegyezett egymással a WarnerMedia és a Discovery Inc. egy új médiakonglomerátum megalakulásában, az AT&T-hez tartozó Warner elindítja az HBO Max-et június 29-én Dél-Amerika 39 országában, ami a platform első nemzetközi debütálása lesz 2020 májusi megjelenése óta.

A karibi térségben az HBO már így is rendkívül népszerű márkának számít, ezért kézenfekvő volt, hogy ebben a régióban lép elsőként nemzetközi porondra az új streaming szolgáltatás, ami számos újdonságot tartogat majd az eredeti amerikai változathoz képest annak ellenére, hogy az AVOD, – tehát hirdetésekkel támogatott változata nem érkezik a kontinensre.

Június végén viszont két különböző változatot is kapnak az HBO nézői a Max-ből, ami az HBO GO-hoz képest több tartalmat fog kínálni számos olyan kényelmi funkciókkal, mint a Netflixhez hasonló külön profilbeállítási- és testreszabási lehetőség, valamint a 4K streamelés bizonyos tartalmaknál.

Az olcsóbb, csak mobilra szóló ajánlat (mobile-only) havi 3 dollárnál kezdődik, és SD minőségű lesz, ami olcsóbb megoldásnak tűnik a Netflix hasonló SD alap csomagjánál, ami nálunk például 2490 Ft/hó (8,75 dollár), de nyilván ez nem a mi pénztárcánk szerint lett árazva. Ez a változat gyakorlatilag az egyéni élményre épít, ezért csak egy szálon streamelhető, és a képminőség csak mobilra és tabletre van optimalizálva.

A másik csomag (standard) viszont bizonyos értelemben megegyezik az amerikai változattal, ami 3 egyidejű lejátszást biztosít, és akár 5 profil is létrehozható benne, ami ismerős lehet a Netflix felhasználók körében. Ez a változat már 4K címeket is tartalmaz, ami valamennyi alkalmas eszközön lejátszható ultra magas felbontásban, és az új filmek már mind ebben a felbontásban fognak érkezni.

Amit még fontos ennél a csomagnál kiemelni, hogy a dél-amerikai HBO Max nem rendelkezik majd a Warner Bros. mozifilmek kettős megjelenési gyakorlatával, tehát valamennyi blockbuster, például a Space Jam vagy a Suicide Squadot a karibi térségben is elsőként mozikba fog megjelenni – ahogyan várhatóan Magyarországon is.

Viszont velünk ellentétben az új Max-re már 35 nappal az első premier után további költségek nélkül megjelenik az In The Heights musical (június 9. mozis premier) vagy az október 1-jén megjelenő Dűne is.

Emiatt is fontos kérdés, hogy Magyarországra mikor érkezik meg az HBO Max, és vajon milyen módosításokat fognak rajta végrehajtani addig. Hiszen ezek szerint létezik két különböző változat Amerikában, az alap Max-el 14,99 dollár/hó áron, illetve az AVOD változat 9,99 dollár/hó áron. Ehhez jön most hozzá a két dél-amerikai változat, amelyből az alap a „nagy” Max-el majdnem megegyezik – csupán a kettős megjelenésen csavartak egy jelentőset, és jött egy teljesen új, mobilra optimalizált változat is, ami viszont az HBO márkához mérten újdonságnak számít, hiszen eddig csak a Disney próbálkozott Indiában hasonló megoldással a Hotstar partnereként, amely így a teljes Disney növekedés majd 30%-át biztosította.

#HBOmax #HBOZóna