Az Amazon, az Apple vagy a Disney veheti meg a teljes Warner örökséget?

Oszd meg a cikket másokkal is:

Úgy tűnik, hogy még mindig tartogathat jelentős csavart a múlt heti WarnerMedia és Discovery „váratlan” fúziója, ugyanis több jelentés is arra hivatkozik, hogy az úgynevezett Reverse Morris Trust ügyletként felépített megállapodás csupán az első lépés a teljes cégháló további értékestéséhez, és az Amazon, az Apple vagy a Disney pedig van olyan tőkeerős médiacég, amely képes lenne kipengetni 100 milliárdot is a teljes médiabirodalom megszerzésére.

A pletykák valós arca

Önmagában már az a tény is többekben okozott némi kétséget, hogy az AT&T nem fog részesedést birtokolni az újonnan létrejövő médiakonglomerátumban, mivel az opciós részvényekkel a WarnerMedia és az AT&T delegált tagja és részvényesei rendelkeznek, maga a telekommunikációs cég saját kézből viszont nem – hívta fel a figyelmet korábban több elemző is. Márpedig a teljes jóváhagyás nem most fog megtörténni, hanem várhatóan a jövő évi amerikai kongresszusi jóváhagyás után, így bőven jutna idő arra, hogy elkészüljenek a részletek a további értékesítéshez, és valamennyi márka megtalálja a maga helyét, és az AT&T végleg kiszálljon a vállalhatatlan adósságspiráljából.

Elsőként hétévégén jelentek meg, főként a Twitteren posztok ilyen-olyan forrásokra hivatkozva, hogy a WarnerMedia és a Discovery házasságából felépülő új médiaóriásra valójában a Disney vetette ki a hálóját, így megszerezve a teljes DC könyvtárat és a Warner Bros.-t, amivel a 20th Century Fox bekebelezése után egy gigaméretű műsortárat lenne képes felépíteni a Netflix vagy az Amazon ellen folytatott streaming párharcban, ami gyakorlatilag háromszereplősre redukálná a teljes streaming piacot, elásva az össze többi szereplőt a futottak még kategóriába.

Az egész hétvégi pletykaáradat viszont akkor vált kézzelfoghatóvá, amikor elsőként az amerikai CNBC üzleti forrásokra hivatkozva írta meg, hogy nagyon is valós szándék húzódhat a szárnyra kelt híresztelések mögött, majd a brit Small-Screen is átvette a hírt, hogy gigaüzlet akár 100 milliárdos értéket is megugorhatja, és vonatkozna a Warner Bros. Pictures, a DC Comics, a DC Films, az HBO, az HBO Max teljes eladására is.

A CNBC szerint jelzés értékű, hogy John Malone milliárdos beleegyezett abba, hogy lemond Discovery szavazattal érő részvényeiről, hogy beolvassza a céget a WarnerMediába. Állítólag Malone beleegyezett abba is, hogy ezeket a részvényeket közös tőke megszerzésére fordítsák, amivel a WarnerDiscovery kombinációnak kellő rugalmasságot akart biztosítani, hogy a jövőben eladhassa magát.

#Műsoronplus #Warnermedia #HBOMax #HBOZóna