Kiemelt témák: Wednesday I The Last of Us I You 4 I 2023 újdonságok

Az Arena4 streaming újításával vált otthont nálunk a Bundesliga

A Network4 lesz a Bundesliga új magyarországi otthona, miután a médiaszolgáltató és a Bundesliga International, a DFL leányvállalata négyéves megállapodást kötött.

Tehát a Network4 az NHL, az NFL és az angol másodliga, az EFL Championship után a Bundesligát is elhozza az Arena4 új sportcsatornára, amely várhatóan az eddigiekhez képest sokkal jobban kibővíti a tartalmak megtekintését az online térre, amire már régóta mutatkozik igény a hazai nézők részéről is. A Bundesliga hazai közvetítését 2017 óta az AMC Network Internacional portfóliójába tartozó Sport TV biztosította, amely az NFL elvesztése után egy újabb közvetítői csomagjától kénytelen megválni.

A sportbarátok pedig immár joggal várhatják, hogy a számtalan kísérletezést követően (például a Spíler Extra bakija) a közvetítések is végre méltó, és jól kezelhető online (esetleg saját applikációval támogatott) felületet kapnak, amellyet Magyarországon eddig hiába is kerestünk, csupán külföldi streaming platformok, mint az NBA LeaguePass vagy az MLB.TV tudott kellő hatékonysággal biztosítani. A felhasználói szokások és igények mára odáig jutottak, hogy a közvetítésekeket már nem csak valós időben akarjuk követni, és nem feltétlen kell ragaszkodni a rögzített idősávhoz, amire főként a major sportok lehetnek bizonyítékok, de előfordulnak délutáni focimeccsek esti megnézésére is igények, amikhez a jelenlegi hazai szolgáltatói alternatívák nem tudnak igazán alkalmazkodni.

A most kötött szerződés értelmében a Network4 kizárólagos közvetítési jogot szerzett a Bundesliga, a 2. Bundesliga, valamint a Német Szuperkupa és az osztályozók sugárzására. A tervek szerint szezononként több mint 300 mérkőzés kerül képernyőre. Emellett a Network4 számos Bundesliga-kísérőműsort is sugároz majd, így a magyar futballrajongók mindig naprakészek lesznek a német labdarúgó-bajnokság legfrissebb történéseiből.

A Network4 a 2021-22-es szezontól a Bundesliga valamennyi mérkőzését közvetíti az ARENA4 sporttelevízión, általános szórakoztató csatornáján, a TV4-en, valamint interneten elérhető streamingplatformján, az ARENA4+-on, ahol a nézők itthon eddig még nem látott tartalmi megoldásokkal találkozhatnak.

Robert Klein, a Bundesliga International vezérigazgatója: A Bundesliga tradicionálisan a magyar tehetségek otthona, elég, ha csak a múltban Détári Lajosra vagy Király Gáborra gondolunk, a jelenben pedig a RB Leipzig meghatározó játékosaira, Gulácsi Péterre, Willi Orbanra és Szoboszlai Dominikra, vagy akár Dárdai Pálra, aki játékosból lett sikeres edzővé a Hertha BSC-nél. Ez a megállapodás is jelzi, milyen népszerű a Bundesliga, és már nagyon várjuk a Network4-gyel való együttműködést, hogy a szurkolók számára vonzó, lokalizált tartalmakat kínálhassunk.”

Borsány-Gyenes András, a Network4 igazgatótanácsának elnöke:Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden eddiginél részletesebb és színvonalasabb közvetítésekben számoljunk be a Bundesliga eseményeiről. A magyarországi Bundesliga-közvetítések történetében először fordul elő, hogy egy szezonból minden egyes mérkőzés képernyőre kerül majd. Online platformunk, az ARENA4+ az eddig megszokottakon túl új tartalmi és technológiai megoldásokat kínál, hogy a szurkolók a Bundesliga minden rezdülését nyomon követhessék.”

#Műsoronplus #sportstreaming #tv

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.