A Netflix saját Facebookot szeretne? Egy új tesztelt funkció erről árulkodik

A Netflix egy olyan új funkció bevezetését teszteli, amely új dimenziót adhat a streaming iparnak. Az N-Plus-ra keresztelt új opció egyfajta közösségi oldalnak is tekinthető, ami a tervek szerint a Netflix applikációjához  lesz párosítva – az elérhető eszközökről még nincs információ, és gyakrolatilag bizonyos értelemben úgy fog működni, mint egy közösségi tér, akár a Facebook vagy a Twitter.

Az N-Plus célja, hogy az előfizetők még többet megtudjanak a Netflixről, legyen szó a színészekről vagy a stábról, a műsorokban lejátszott zenékről és hasonlók. Lesznek rajta műsorokhoz készített exkluzív hírek és videók, podcastek és rengeteg olyan közösségi anyag, ami valódi újdonság hozhat az eddig megszokott tartalomfogyasztási szokásokban.

A Protocol által megszellőztetett információk szerint egyelőre a streaming szolgáltató szűk körben teszteli a projektet, és semmi többet nem volt hajlandó megosztani róla. Viszont, ha igaz, az N-Plus új közösségi felületen bárki megoszthatja saját filmekből és sorozatokból álló lejátszási listáját, amit el is nevezhet, fel is címkézhet, – mint a Spotify esetében megszokhattuk, és akár egy hírfolyam részeként kezelve, a barátok ajánlásaival dobná fel a Netflix-életérzést.

Két éve írtam arról, hogy a Netflix Spotify mintára szerkesztők által készített tematikus műsorajánlókkal (listákkal) dobná fel a platformját, ami a jelek szerint inkább egy új felületen, több megoldással kiegészítve lehetne hatékonyabb, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy továbbra is csupán tesztekről beszélhetünk. A Netflix több új funkciót is hosszú ideig tesztel, mielőtt bevezetné a 207 millió előfizetői körében, és sok közülök sajnos nem éri meg az éles bevetést, viszont az N-Plus sok közül az egyik legizgalmasabb projektnek tűnik. Hamarosan meglátjuk, és ha kapok hozzáférést, megosztom veletek a tapsztalataimat.

Kép: Műsoron grafika

#Műsoronplus #Netflixvilág

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.