Az HBO Max és a Netflix mintáját követi a Paramount streaming

A ViacomCBS grandiózus tervekkel állt elő saját streaming szolgáltatásáva kapcsolatban, és a Paramount Plus a tervek szerint a Netflix nyomdokaiba fog lépni – már ami a tartalmak megjelenésére vonatkozik.

Bob Bakish, a médiacég vezérigazgatója a csütörtöki negyedéves pénzügyi jelentéssel egy időben ismertette a sajtóval a Paramount Plus terveit, amely több meglepetést is tartogatott majd a nézők számára. Egyik ilyen például, hogy Mark Wahlberg és Chiwetel Ejiofor főszereplésével készülő új sci-fi thriller az Infinite megkerüli a mozis bemutatót, és Amerikában azonnal a streaming platformra érkezik, ám a nemzetközi bemutatásról nem tett említést. Várhatóan nálunk a film mozis bemutatásra készül, ahogyan a többi nemzetközi piacon is.

ViacomCBS ezzel a lépéssel viszont követi majd a Warner Bros. és az HBO Max korábban alkalmazott gyakorlatát, és a nagy húzócímekkel próbálja a szolgáltatásához csábítani az új előfizetőket, amellyel a korábban meghirdetett 45 napos mozis ablakkal további potenciális ügyfeleket is generálhat.

Ezen kívül Bakish bejelentette a hamarosan induló, úgynevezett Mountain of Movies, azaz a filmek hegye médiakampányukat is, amely a szolgáltatáshoz hozzáadott több ezer új filmre és tartalomra fog utalni. Ennek köszönhetően június elején további 1000 filmet fognak a streamerhez hozzáadni, amely júliusban meghaladja majd a 2500 tartalmat, ami majd fele a magyarországi Netflix műsortárának – persze még mindig kizárólag Amerikáról beszélünk. Mindenesetre odaát olyan címekkel bővül még a Paramount Plus műsortára, mint A Bosszúállók és a Skyfall, majd érkeznek olyan klasszikusnak számító filmek is, mint a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a Rocketman, vagy a nálunk az HBO GO-n bemutatott Sonic, a sündisznó.

Bakish a korábban bejelentett hírt is megerősítette, miszerint a Hang nélkül 2. (A Quiet Place Part II) júniusban a 45 napos mozis ablakot követően szintén felkerül a streamerre, ezt követi a családoknak szánt, A mancs őrjárat: A film. Nem szabad elfelejteni a készülő videójáték-franchise Halo sorozatdaptációját sem, amely a Showtime csatornáról szintén átkerült streamingre, és várhatóan jövőre fogják bemutatni.

Továbbá a ViacomCBS 2022 elején elindítja a Netflix Movies Every Week, azaz a minden héten egy film mintájára saját heti filmbemutató kampányát is, ami pontosan azt fogja jelenteni, mint a streaming óriás esetében, tehát a Paramount Plus-on minden héten érkezik majd egy új film, ami már valószínűleg nem csak Amerikára és közvetlen piacára fog vonatkozni, mivel az időpont, illetve a korábban belengetett terjeszkedési stratégia jövő év elején válhat nemzetközileg is igazán kézzelfoghatóvá.

Amit már tudni lehet, hogy idén augusztusban a Paramount Plus Ausztráliában is elindul.

#Műsoronplus #ParamountPlus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.