A Dark alkotói Európa legkorszerűbb stúdiójában forgatják a Netflix új misztikus sorozatát

A Netflix Berlinben megkezdte Jantje Friese és Baran bo Odar, a nagysikerű Dark alkotópárosának új misztikus sorozatának, az 1899 forgatási munkálatait, amelyre a rajongók már egy jó ideje várnak.

A Netflix tájékoztatása szerint a munkák a Berlin melletti, újonnan telepített Babelsberg Stúdióban kezdődnek, ahol a The Mandalorian-nál (és több hasonló produkciónál) is alkalmazott, Európa legnagyobb dinamikus LED-fal technikáját is használni fogják. Ez a gigantikus LED-fal 22.8 méter (75 láb) átmérőjű és 7 méter (23 láb) magas, és hozzávetőleg 4500 négyzetméternyi felvételi terület foglal magába. A technológia segítségével eddig nem látott részletességgel tudják a szereplők mögé elhelyezni a hátteret, ami szemben az eddig alkalmazott zöld háttérrel, megkönnyíti az utómunkát, és sokkal nagyobb felbontású képet is eredményez. Friese és Odar még 2018-ban kötött hosszútávú produkciós szerződést a Netflixel, amelynek része volt az 1899 is, és a Dark tavaly nyári lezárása után a rajongók feszült figyelemmel követték az új misztikus sorozat sorsát, amely várhatóan csak jövőre érkezik meg a műsortárba.

Az 1899 forgatásához igazi nemzetközi szereplőgárdát sikerült megnyerni, és Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, Alexandre Willaume és Anton Lasser az eredeti nyelvükön fognak megszólalni.

A nyolc epizódból álló történet egy Európából New Yorkba tartó migránshajó útjának rejtélyes körülményeit fogja elmesélni. A különböző hátterű és nemzetiségű utasokat az új évszázadhoz fűzött reményeik, és álmaik fogják egyesíteni, akik szeretnék új életüket már az ígéret földjén megkezdeni. Azonban amikor felfedeznek egy második, hónapok óta eltűnt hajót a nyílt tengeren, útjuk váratlan fordulatot vesz. A hajó fedélzetén látott dolgok rémálommá változtatják az utat, amelyek egy rejtélyes hálón keresztül már nem csak tervezett jövőjüket, de múltjukat is összekötik.

Kép: Netflix Media

#MűsoronPlus #Netflixvilág

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.