207 millió előfizető mellett szerényebb a növekedés a Netflixnél

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Netflix magyar idő szerint tegnap este tette közzé a 2021-es első negyedévre vonatkozó pénzügyi gyorsjelentését, amely elmarad a piac által várt növekedéstől. A számok alapján ebben a januártól márciusig tartó időszakban közel 4 millió új előfizetőt tudtak szerezni, szemben a várt 6 millió helyett, amelyet a cég az akadozó új tartalmak megjelenésével magyaráz.

Ami tény, hogy a Netflix most kénytelen szembesülni a világjárvány okozta gyártási késésekkel, ám a cég szerint a helyzet az év második felében helyreáll, amikortól várhatóan megjelennek az ismert címek és franchise-ok új évadai. Nyilván egy olyan időszakról is beszélünk, amelyben az HBO Max és a Disney Plus is komoly előfizetői tábort tudott magának szerezni, előbbi a mozikkal történő kettős megjelenésének, utóbbi a WandaVision sikerének köszönhetően, amikor a Netflix részéről csupán a Lupint lehet mellettük húzócímnek említeni.

A legfrisseb adatok szerint tehát a Netflixnek 207,64 millió előfizetője van, ami továbbra is 13,6% -kal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. A bevételek szempontjából a 7163 millió dolláros profitja 24,2% -kal magasabb, mint 2020 első negyedévében, míg a nettó jövedelem több mint kétszeresére nőtt 709 millióról 1707 millióra, ugyanerre az időszakra levetítve.

A jelentés után még éjjel a Netflix részvényei 11 százalékkal, 489,28 dollárra estek vissza.

Kép: Netflix

#Műsoronplus #Netflixvilág

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója