David Attenborough a Földnek írt szerelmes levélben mutatja be a világjárvány természeti hatásait

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Föld napja (április 22) előtt egy héttel a Tiny World és az Earth At Night In Color című természetfilm második évada mellett az Apple TV bemutatja az Emmy- és a BAFTA-díjas angol természettudós és dokumentumfilmes Sir David Attenborough és a BBC Studios Natural History Unit által készített dokumentumfilmet, The Year Earth Changed címmel.

Az Apple közleménye szerint a Tom Beard rendezésében készült produkció azt az újszerű megközelítés mutatja majd, hogyan reagált a vadvilág a globális lezárásokra és a  járványhelyzetre: Velence tisztábbá vált és máskor zavaros vizeibe visszatértek az állatok, a hegyvidéki kisvárosok utcáin őzek és rókák járkáltak, bálnák úsztak olyan dél-amerikai területeken, ahol korábban az ember teljesen elnyomta a természetet.

The Year Earth Changed – Official Trailer | Apple TV+

Narrated by David Attenborough, this timely documentary special takes a look at nature’s extraordinary response to a year of global lockdown. This love lette…

A leírás szerint a “Föld bolygónak írt szerelmes levél” rámutat arra, hogy a természet helyreállítása “reményt adhat a jövőre nézve”. Attenborough szerint ebben a nehéz évben sokan átértékelték a természet világának értékét és szépségét, és nagy vigasztalást nyerhettek belőle. De a lezárás egy olyan egyedülálló kísérletet is létrehozott, amely rávilágított a természet világára gyakorolt ​​hatásunkra. A vadon élő állatok reakcióinak történetei azt is bizonyítják, hogy a tetteink apró változtatásai is nagy jelentőséggel bírnak az élővilágban.

David Attenborough egyébként a Netflixre is készül a Föld napjára, így április 22-én Az élet színei (Life in Color with David Attenborough) címmel érkezik az új természetfilmje, amely az állatvilág és a minket körülvevő természet páratlan színeit és azok különböző felhasználását fogja bemutatni, egyedi perspektívában és pazar 4K UHD képvilágban.

Az Apple TV Plus-on megjelenő The Year Earth Changed című Apple Original természetfilmet Tom Beard rendezte, narrátor David Attenborough. Executive producerek voltak Mike Gunton és Alice Keens-Soper.

#Műsoronplus #ApplleTVPlus

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója