Zack Snyder: „Nem ülnénk itt, ha nem lennének a streaming-szolgáltatók”

A helyzetnek megfelelően, online interjúk keretében kérdezhették az újságírók Zack Snydert és feleségét, egyben az újravágott film producerét, Deborah Snydert Az igazság ligájával kapcsolatban.

A kerekasztal beszélgetésről a 24.hu közölt egy terjedelmes összefoglalót, ami több érdekességet is tartalmaz (érdemes a teljes anyagot elolvasni). Snyder részben eloszlatta azokat a véleményeket, miszerint a Snyder Cut rajongói nyomásra készült el, és precedenst teremthet később a hasonló produkciók számára, hiszen ahogy kiemelte, a streaming-szolgáltatók, jelen esetben a HBO Max új lehetőséget jelent az alkotók számára, és így készülhetett el a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája is.

Már csak azért is érdemes kiemelten kezelni a kérdést, mivel Snyder másik tavaszi filmje, a Netflixre májusban érkező A halottak hadserege (Army of the Dead) is voltaképp a streamingnek köszönheti, hogy sok évnyi tologatás és szunyókálást követően végül megjelenhet a nagyközönség előtt.

Snyder idei netflixes debütálása 15 éves korszakot zár le a rendező és a Warner Bros. között. Deborah Snydert az interjúban is hangsúlyozta, hogy a streaming platformoknak köszönhetően olyan filmek készülhetnek el, amik korábban esélyt sem kaptak. „Mi sem ülnénk itt ma, ha nem lennének a streaming-szolgáltatók.”- szögezte le a találgatásokkal kapcsolatban.

A halottak hadserege pedig pontosan ilyen film, hiszen majd 10 évig ült „fejlesztési pokolban” a Warner Bros.-nál, míg nem a Netflix megvásárolta a film forgalmazási jogait. Nem akartak ennyi pénzt költeni egy zombi filmre vagy csak nem vették olyan komolyan – nyilatkozott Snyder az Entertainment Weekly -nek a film előéletéről, ami szerinte sokkal több, mint szimpla zombis film.

A Warner Bros. valószínűleg nem bízott a film mozis sikerében, amelyhez nyilván hozzájárulhatott a kerekasztal-beszélgetésen is gyakran emlegetett Batman Superman ellen film negatív kritikai megítélése, ami erősen lehúzta a produkciót nem csak a rajongók elött. Viszont a Netflix egyenesen rajongott az Army of the Dead eredettörténetéért, amit a streaming szolgáltató franchise-ra fog bővíteni, és a filmet további négy animációs sorozat követ, a zombipestist kiváltó előzményekről.

Azt már tudjuk, hogy Army of the Dead filmben látható zombijárvány a nevadai 51-es körzetből indult ki. Ezért az sem véletlen, hogy a többek között Dave Bautista-ból és Ella Purnellből álló zsoldosok pont Las Vegasban készülnek bemerészkedni a zombikarantén védőzónájába, végrehajtani a világ legkockázatosabb bankrablását, ami a nevadai Mojave-sivatag koronaékszere.

Úgy tudom, hogy az alapfilm teljes színészgárdája szinkronhangok formájában megjelenik majd az animációs sorozatokban is, amelyet Zack Snyder mellett Jay Oliva fog írni, és Meduzarts Animation fog elkészíteni. Az Army of the Dead filmet is jegyző Shay Hatten írja hozzá a forgatókönyvet, executive producerek  Zack Snyder mellett felesége Deborah Snyder, Wesley Coller, Jay Oliva és Shay Hatten lesznek.

Kép: Netflix

#Műsoronplus #Snydercut #Netflixvilág #Armyofdead

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.